Adres

Europalaan 460
3526 KS  Utrecht

020 6068484
http://www.lyreco.nl

Contactpersoon

Lyreco

Over Lyreco

Lyreco is ontstaan in de Benelux in 1989 na de overname van verschillende lokale bedrijven - Kando (NL), Vermeire en Ageropa (B). In 2005 nam Lyreco de divisie kantoorartikelen van Ahrend over. Intussen is het bedrijf de absolute marktleider op de Benelux markt. Persoonlijk contact, service en maatwerk zijn de sleutelwoorden in de Lyreco-aanpak. Elke dag hebben we voor u een ruim assortiment producten in voorraad, leverbaar de volgende werkdag.
Dankzij ons professioneel distributiecentrum kunnen wij 1,25 miljoen leveringen per jaar of 20.000 dozen per dag uitvoeren. Onze missie: wij willen de referentie zijn bij het bieden van oplossingen inzake kantoorbenodigdheden voor uw bedrijf! Om onze verbintenissen na te komen, steunen wij op 4 waarden, die de essentie vormen van Lyreco en gedeeld worden door alle Lyreco-medewerkers: Passie, Respect, Professionalisme, Perfectie

Over Lyreco

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
500+

MVO activiteiten

Duurzaam ondernemen: kwestie van doen

Lyreco boekt al jaren goede resultaten met duurzaam ondernemen. Het milieumanagementsysteem is volledig geïntegreerd in het kwaliteitmanagementsysteem. Lyreco houdt dagelijks rekening met het effect van haar activiteiten op het milieu (Planet) en heeft oog voor menselijke aspecten binnen en buiten Lyreco (People).
Als eerste in de branche behaalde Lyreco het ISO 14001:2004 certificaat al in 2004.

Eén van de eerste stappen die we hebben gezet binnen het bedrijf, was het uitvoeren van een procesanalyse. Deze analyse gaf aan dat transport, afvalproductie en energieverbruik de grootste impact op het milieu hadden. Het is dus logisch dat de eerste acties ter vermindering van onze milieu-impact, gericht waren op deze activiteiten.

Als enige landelijke distributeur van kantoorbenodigdheden maken wij gebruik van een eigen transportvloot en hebben hierdoor als enige rechtstreeks invloed op het wagenpark dat voor distributie wordt gebruikt. Wij hebben daardoor ook qua transport direct invloed op maatschappelijk verantwoord ondernemen.
Verminderen van het dieselgebruik wordt nagestreefd door middel van het gebruik van bestelwagens met lage uitstoot. Onze chauffeurs krijgen jaarlijks een eco-driving opleiding, opdat leveringen plaatsvinden met minimale milieubelasting. Het brandstofverbruik wordt regelmatig gemeten en routes worden door onszelf zo efficiënt mogelijk gepland. Bij de keuze van voertuigen houden we rekening met de CO2-uitstoot, waarbij voertuigen met een lage CO2 uitstoot de voorkeur genieten.

Lyreco reduceert haar verpakkingen waar mogelijk en maakt gebruik van minder milieubelastend materiaal. Zo zijn de dozen geschikt voor hergebruik en worden de dozen vervaardigd uit 100% kringloopmateriaal. Om de afvalstroom verder te beperken wordt in ons distributiecentrum gewerkt met geavanceerde apparatuur, die aan het begin van de keten bepaalt in welk van de vier formaten dozen de artikelen verpakt gaan worden. Vervolgens wordt de doos net boven de producten afgesneden waardoor er geen opvulmateriaal gebruikt wordt en geen “lucht” getransporteerd wordt. Hiermee realiseren wij een maximale laadcapaciteit.

Ter vermindering van ons energieverbruik, wordt het distributiecentrum computergestuurd geregeld, opdat verwarming, verlichting en ventilatie efficiënt gebeuren. Wij maken gebruik van 100% groene stroom en onder andere spaarlampen met bewegingsensors.

Een belangrijke focus ligt ten slotte op acties ter uitbreiding van ons milieuvriendelijk productassortiment.
In totaal voldoen ruim 2.300 producten in het catalogusassortiment die één of meer minder milieubelastende eigenschap(pen).
Lyreco onderschrijft het duurzaamheidsinitiatief SenterNovem vanaf het begin. Wij sturen de SenterNovem criteria zeer direct. Via onze productmanagers worden leveranciers gevraagd om rekening te houden met de vereisten die SenterNovem stelt. Overheidsorganisaties kunnen dus al 100% conform SenterNovem hun inkopen bij Lyreco onderbrengen.

Wij ondersteunen ook het Global Compact initiatief van de Verenigde Naties. In het kader daarvan committeerden wij ons volledig aan het UNICEF project Early Learning For Development en in 2009 startten wij zelf het project Lyreco for Education . Ook auditeren wij, conform de internationale norm voor Social Accountability SA8000, de arbeidsomstandigheden in productiefaciliteiten van huismerkproducten (in bijvoorbeeld Azië).

Lyreco publiceert een Sustainable Development Report, waarin wij onze wereldwijde betrokkenheid en toewijding betreffende maatschappelijk verantwoord ondernemen aantonen.
Meer informatie over Lyreco en duurzaam ondernemen vindt u terug op www.lyreco.nl

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.