Humana

Over Humana

Humana
Humana is een sociaal ondernemer met 28 jaar ervaring. Wij verzamelen en sorteren ieder jaar circa 10 miljoen kilo kleding en textiel. Daarbij werken samen met sociale werkplaatsen in heel Nederland. Zo bieden we kansen en werkgelegenheid voor mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is.

 

Visie en missie

De wereld is uit balans. Meer dan één derde van de wereldbevolking leeft onder de armoedegrens. Zelfs in Nederland krijgen mensen soms niet de kans om hun potentie te vervullen in een mooie baan. Die 'afstand tot de arbeidsmarkt' willen wij verkleinen, in Nederland en in Afrika.  

Duurzame verbetering is alleen mogelijk als mensen die zelf kunnen realiseren. Daarom steunt Humana met de winst uit haar sociale onderneming (€2mln. per jaar) programma’s die de kansen op zelfredzaamheid vergroten. In samenwerking met de lokale ontwikkelingsorganisaties in DR Congo, Malawi en Angola werkt Humana aan vakopleidingen voor studenten en praktijktraining voor kleine boeren. . Hierbij staat het overdragen van kennis en vaardigheden, en de samenwerking met de gemeenschap centraal.

MVO

Met Humana wordt maatschappelijk verantwoord ondernemen makkelijk en leuk. We leveren containers in alle soorten en maten, aan scholen, bedrijven en gemeentes. Een goede schoonmaak van de kledingkast levert zo direct geld op voor ontwikkelingsprojecten in Malawi, DR Congo en Angola. Humana geeft niets weg. Alle textiel wordt verkocht, zowel in Nederland als in Afrika en Oost-Europa. Humana 2011 iets meer dan 9 miljoen kilo textiel en schoeisel ingezameld en verkocht. Daarmee bieden we alleen al in Afrika direct werkgelegenheid aan meer dan 400 mensen.

Over Humana

Type organisatie:
NGO/goededoelenorganisatie
Aantal medewerkers:
2 t/m 10

MVO activiteiten

Humana neemt MVO in haar eigen bedrijfsvoering serieus.
We zijn gecertificeerd volgens de twee internationale normen voor kwaliteits- en milieumanagement: ISO normen 9001 en 14001. Bovendien beschikt Humana over de MVO Prestatieladder op niveau 3 en compenseren we onze CO2 voetafdruk 100%.

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.