Adres

Graafsebaan 141
5248 NL Rosmalen
Nederland
073-6147715
http://www.greentradecompany.com

Contactpersoon

Green Trade Company

Over Green Trade Company

Green Trade Company B.V. is een organisatie die in 2010 ontstaan is door samenwerking van specialisten op het gebied van hygiëne- en tissueproducten. Het is een slagvaardige organisatie die inspeelt op het groeiende vraag van huishoudens, bedrijven en overheden naar eerlijke producten met een eerlijk verhaal.

Green Trade Company is voortdurend op zoek naar verbetering van het product, het productieproces, de verpakking en de logistiek. Het management van Green Trade Company heeft een luisterend oor voor iedereen die een bijdrage wil en denkt te kunnen leveren die bijdraagt aan het reduceren van de voetafdruk die de mens heeft.
Uw mening wordt zeer op prijs gesteld.

Over Green Trade Company

Type organisatie:
Midden- en kleinbedrijf
Aantal medewerkers:
2 t/m 10

MVO activiteiten

Vanuit een groene gedachte introduceert Green Trade Company B.V.

BAMPA TISSUEPRODUCTEN:

BAMPA is het eerste, duurzame Premium Brand tissueproduct.
Een range van eerlijke en kwalitatieve producten vervaardigd uit de natuurlijke grondstoffen bamboe en katoen (zie: ons productieproces). Grondstoffen die beide ruimschoots voorhanden zijn in de natuur en - gezien hun groeikracht en hun niet-milieubelastende karakter beschikbaar zullen blijven. Voor BAMPA wordt geen boom gekapt!

Ook voor BAMPA wordt pulp gebruikt.
Maar geen pulp afkomstig van houtvezels!
Alle BAMPA-producten zijn gegarandeerd 100% BOOMVRIJ.

PRODUCTIEPROCES:

1) Met ons zogenaamd 'closed loop'-systeem nemen wij een koppositie in. Dit wil zeggen dat het water dat benodigd is voor de productie wordt hergebruikt. Hierdoor besparen wij 80% water ten opzichte van normale tissue papierproductie;
2) Om de benodigde energie voor de productie te verkrijgen, gebruiken wij o.a. biobrandstof in plaats van olie en/of gas;
3) Om een mooi en wit eindproduct te krijgen. wordt er volgens het total chlorine free-process gebleekt, wat de meest milieuveilige bleekmethode is. Daarmee is het productieproces van BAMPA-producten het meest schone proces in de tissue-industrie.

Dit bedrijf heeft MVO MAPS nog niet ingevuld.