Close the Gap International vzw

De internationale stichting Close the Gap heeft als missie de digitale kloof in de wereld te dichten. Close the Gap biedt computers van goede kwaliteit uit Europese ondernemingen aan educatieve, sociale en medische projecten in ontwikkelingslanden. Deze zeer diverse projecten hebben één gemeenschappelijk doel: het individu en de gemeenschap op socio-educatief niveau verder helpen.

In de industriële landen worden computers om de drie à vier jaar vervangen. Ondernemingen zoeken dus verantwoorde oplossingen om de afgeschreven computers te vervangen. Tegelijkertijd hebben ontwikkelingslanden een enorme nood aan computers en ICT materiaal: toegang tot informatie is noodzakelijk voor de socio- economische groei van deze landen.

Sinds de oprichting van Close the Gap in 2003 werden meer dan 250.000 computers aan de organisatie geschonken. Deze computers werden naar zo’n 2500 projecten in ruim 40 landen over de hele wereld op vraag geleverd. 

Close the Gap staat in voor een globale en duurzame aanpak: lokale partners installeren de computers, zorgen voor onderhoud en bieden ter plaatse informaticalessen aan. Wanneer de computers uiteindelijk aan het einde van hun tweede leven komen, zorgt Close the Gap’s partner WorldLoop voor het ophalen, het demonteren en de duurzame recyclage van het elecronisch afval.

Close the Gap is een door de Verenigde Naties erkende NGO. 

Miljoenen mensen hebben nog steeds geen toegang tot ICT en daarom rekent Close the Gap voortdurend op de steun van Europese ondernemingen. 

Over Close the Gap International vzw

Type organisatie:
NGO
Aantal medewerkers:
2 t/m 10
Sector:

Media

Close the Gap 'a memorable Journey'