Skip naar content

Koplopernetwerk

Over het Koplopernetwerk

Koplopers in MVO komen al jaren samen bij het Koplopernetwerk MVO Nederland. Bedrijven met MVO-ambities ontmoeten elkaar, delen kennis en inspiratie en werken samen aan MVO-innovaties in diverse bedrijfsprocessen en aan nieuwe businesskansen.

Ook koplopers hebben inspiratie nodig

Het netwerk biedt partners netwerkbijeenkomsten vol interessante ontmoetingen, gastsprekers, workshops en cases met concrete handvatten. Naast de netwerkbijeenkomsten kunnen deelnemers zich via dit netwerk profileren en ontwikkelen als MVO-koploper.

Deelnemers aan het Koplopernetwerk onderschrijven het Manifest Koplopernetwerk.

Samen méér

Deelnemers willen elkaar vooruit helpen, inspireren en gedeelde businesskansen ontwikkelen. Op een informele manier wordt kennis uitgewisseld en worden ervaringen en de nieuwste inzichten gedeeld. Dit leidt regelmatig tot nieuwe coalities.

Timmo Terpstra, directeur koffiebranderij Peeze

“Peeze doet als koploper mee aan het koplopernetwerk van MVO NL, omdat wij vooroplopende bedrijven willen blijven inspireren en ook zelf geïnspireerd willen worden om door te blijven ontwikkelen, innoveren en veranderen op alle terreinen van  MVO. Koplopers zijn nodig om de grote middengroep in beweging te krijgen en te houden.”

Micheal Wilde, Sustainability & Communications Manager Eosta

“Het Koplopernetwerk biedt Eosta de mogelijkheid om in contact te komen met andere innovatieve, duurzame bedrijven uit verschillende sectoren en daar kunnen wij alleen maar van leren en geïnspireerd van raken. Als het gaat om duurzaamheid is samenwerking de sleutel tot succes. Wij zoeken voortdurend deze samenwerking op ook met organisaties en bedrijven buiten onze sector.”

Sander Haas, PR & Commmunicatiemanager Asito

“Het is heel goed om de behoeftes te peilen in een vergevorderde MVO-groep. Het leidt tot samenwerking op verassende gebieden.”

Samenwerking met andere Koplopernetwerken

MVO Nederland zoekt actief samenwerking met andere koplopernetwerken zoals:

De Groene Zaak
Urgenda
SVN Nederland

Laatst gewijzigd: 09 apr 2014 - 16:40

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen