Internationaal MVO

IMVO Vouchers

MKB-ondernemers die verantwoord zaken (willen) doen in ontwikkelingslanden en opkomende markten kunnen een IMVO Voucher ter waarde van maximaal 10.000,- aanvragen bij MVO Nederland.

Voor wie?

Elke MKB'er met tussen de 10 en 500 fte die partner is (of wordt) van MVO Nederland kan een IMVO Voucher aanvragen, als hij zaken doet in een ontwikkelingsland of opkomende markt. Alle adviesvragen over internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen (IMVO) komen in aanmerking.

Een voucher is goed voor 50% van de kosten van een externe adviesorganisatie (een MVO-adviseur of NGO), tot een maximum van €10.000,- exclusief btw.

"De voucher is een motiverend steuntje in de rug om te kijken wat er binnen een bedrijf allemaal verduurzaamd kan worden", vindt Jacco Numan, International Sales Manager bij garnalenvisser Primstar BV. "Zo kwamen we erachter dat aan onze netten en scheerborden, de borden die de netten open houden, nog veel te verbeteren valt." Numan heeft twee keer een voucher aangevraagd rond het maximumbedrag.

Contact

Geïnteresseerden kunnen mailen naar imvovouchers@mvonederland.nl, of bellen met 030-2305600.

Internationaal MVO

Met IMVO doelt MVO Nederland op een sociale, duurzame en goede manier van ondernemen over grenzen heen; in het bijzonder met die buitenlandse markten en handelsketens waar afwijkende wetgeving, ethische normen en zakencultuur specifieke duurzaamheiduitdagingen met zich meebrengen. Het gaat om advies dat een lange termijndoelstelling heeft in het kader van de OESO richtlijnen.

Meer weten over internationaal MVO? Klik hier voor informatie over tools, achtergrondinformatie en nog meer praktijkvoorbeelden. Lees ook het artikel over de impact van uw MVO-activiteiten meten en meld u aan!

De IMVO Vouchers komen tot stand door een samenwerking tussen het ministerie van Buitenlandse Zaken en MVO Nederland.