Informatiepunt

Ook partner worden?

Praktijkvoorbeeld

“Bij de klassieke manier van inkopen ligt de focus met name op de kosten van een in te kopen product of dienst,” vertelt Marco ’t Jong, Supply Chain Engineer en Project Manager van de QLIFT-methodiek bij schepenbouwer IHC Merwede. “Gesteggel over enkel prijzen en kortingen, levert alleen maar verliezers op. Wanneer je alleen maar op de kosten let gaat het ten koste van de kwaliteit en uiteindelijk ook van de goede relatie met je leveranciers. Daar ben ik van overtuigd.”

Duurzame innovatie

foto Duurzame Innovatie, fotograaf: Fairphone, CC BY-NC-SA 2.0

Over innovatie

Innovatieve ideeën over product of productieproces, kunnen de productiviteit in uw bedrijf verhogen of producten aantrekkelijker maken. Innovatie kan zich richten op technische vernieuwing, vernieuwing in bedrijfsstructuren of het veranderen van een sociale structuur.

Research & development

Innovatie komt niet vanzelf. Er is aandacht en budget voor nodig. Aandacht en investeringen in Research & Development maken uw bedrijf innovtiever.

Innovatie & MKB

Innovatie is niet alleen iets is voor grote bedrijven. Juist kleine bedrijven hebben de flexibiliteit om te innoveren en in te springen op de kansen van vernieuwende producten en processen. Nu crowdfunding meer gemeengoed wordt, hebben kleine bedrijven ook de financiele mogelijkheid om te investeren in innovaties.