Skip naar content

Huisvesting, ICT en bedrijfsvoering

Huisvesting, ICT en bedrijfsvoering

- Aan de slag met huisvesting

  • Denk al in een vroeg stadium na over de keuze voor nieuwbouw of renovatie.
  • Wanneer er een nieuw kantoorpand gebouwd moet worden, maak dan gebruik van de Breaam standaard voor duurzame bouw.
  • Zorg dat het kantoor een prettig en gezond klimaat heeft om in te werken met voldoende daglicht, groenvoorzieningen en ventilatie.
  • Denk bij de inrichting eens aan hergebruik van kantoormeubilair, of anderszins duurzamere manieren van inrichten, zoals cradle-to-cradle. Hulp nodig bij het maken van een juiste keuze voor kantoormeubilair? Kijk dan eens op SourceYourInterior.
  • Maak het gebouw en de omgeving veilig en toegankelijk, bijvoorbeeld door te letten op drempels, oversteekplaatsen, parkeerplekken, bewegwijzering, toiletten en meubels. Alle gebouwen en openbare ruimten kunnen in aanmerking komen voor het Internationaal Toegankelijkheidssymbool (ITS). Kijk voor meer toegankelijkheidstips en adviezen in de bibliotheek of op allestoegankelijk.nl. Helemaal niet gek als u zich realiseert dat 12% van de Nederlanders een beperking heeft en dat dit aandeel groeit als gevolg van vergrijzing. Dan levert de investering een heleboel potentiĆ«le klanten en medewerkers op.
  • Bij MVO-tools vindt u nog veel meer tips, bijvoorbeeld The Green Office Guide van Jones Lang LaSalle, of het Green Office Initiative van Ricoh.

Laatst gewijzigd: 11 dec 2012 - 16:16

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen