Skip naar content

Biodiversiteit

Zelf aan de slag voor biodiversiteit

Op 22 mei is het Wereldbiodiversiteitsdag. In Nederland is nog maar 15% over van de natuurlijke biodiversiteit. De Green Deals gaan dit verlies tegen.

VNO-NCW tekent voor biodiversiteit

Bedrijfsleven onderschat impact biodiversiteitsverlies

Alle bedrijven, ongeacht hun plek in de keten, zijn afhankelijk van en hebben invloed op ecosystemen en biodiversiteit. Toch ziet minder dan een vijfde van de honderd grootste bedrijven wereldwijd biodiversiteit als een strategisch belangrijk thema.

Volg de avonturen van de 6 Grensverleggers® in het buitenland

Ze zijn ondernemend. Ze durven risico's te nemen. Ze zijn creatief in hun aanpak. En ze gaan vele uitdagingen aan om hun internationale plannen te verwezenlijken. Dit zijn de Grensverleggers. Een half jaar lang delen deze 6 ondernemers de dagelijkse praktijk van internationaal ondernemen en MVO.

‘Verborgen’ milieukosten: € 641 miljard per jaar

De milieukosten van zakendoen die niet worden meegerekend in de kostprijs, zogeheten externe kosten, bedroegen in 2010 wereldwijd € 641 miljard. Dat staat in een onderzoeksrapport van adviesbureau KPMG. In 2002 bedroegen deze externe kosten nog € 430 miljard.

Aanvraag IMVO-vouchers tot 1 oktober 2012

Tussen 1 april en 1 oktober 2012 kunnen onze MKB-partners een aanvraag indienen voor een IMVO-voucher. De De eerste 3 aanvragen zijn deze week al binnengekomen.

Ecologische voetafdruk Nederland gestegen

Nederland is van de 11e naar de 9e plaats gestegen in de landen met de grootste ecologische voetafdruk. Tijd voor een kleinere schoenmaat.

Sustainable Foods Summit

De Sustainable Foods Summit is een serie van internationale bijeenkomsten gericht op de belangrijkste duurzaamheidsissues die spelen in de voedingsindustrie en wordt georganiseerd in Amsterdam op 7 en 8 juni.

Subsidie voor lagere impact op biodiversiteit

Bedrijven die hun impact op biodiversiteit en ecosystemen willen verminderen, kunnen daarvoor een subsidie krijgen van maximaal € 500.000.

Het milieu redden? Bedwing je oerdriften

Waarom kost het zoveel moeite om onze impact op het milieu te verkleinen? “Omdat we diep van binnen holbewoners zijn”, zegt hoogleraar Mark van Vugt in Trouw.
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen