Skip naar content

Biodiversiteit

De Klerk - Groen op de werkvloer

De Klerk bloemsierkunst en interieurbeplanting verkoopt biologisch geteelde bloemen en besteedt ook in de bedrijfsvoering aandacht aan duurzaamheid.

Tuincentra van GroenRijk - Duurzaam hout inkopen

Tuincentra van GroenRijk verkopen steeds meer FSC-gecertificeerd hout. GroenRijk Goes heeft daarmee een plek veroverd op de Fairtrade-website van de gemeente Goes.

SaveWave - Winst voor vissers en zeedieren

Save Wave is een klein bedrijf met een grote missie: het redden van 's werelds mooiste zeedieren. Maar dan wel zo, dat de grote visserij er ook van profiteert.

Wijma Kampen - Betrouwbaar hout

Het Nederlandse houtbedrijf Wijma Kampen BV is een van de weinige dat zelf op duurzame wijze bossen in Afrika beheert.

Simon Lévelt - Betrokken bij producenten

Simon Lévelt verkoopt biologisch geteelde koffie en thee. Bovendien betaalt de koffie en theehandelaar een eerlijke prijs voor haar producten.

Alpro – Traceerbaarheid in de soja-keten

"Bij Alpro willen wij precies weten waar onze sojabonen vandaan komen, op welke percelen ze verbouwd zijn, hoe ze worden gereinigd, bewaard, getransporteerd en uiteindelijk bij ons in de fabriek worden verwerkt."

ECOstyle - De aarde is krachtig

"We proberen met onze producten zoveel mogelijk natuurlijke processen in te zetten en te stimuleren", aldus Anne Jan Zwart, directeur van ECOstyle uit Appelscha.

Van Velze's Chocolaterie en Patisserie - Cacao zonder kinderarbeid

Alle chocolade die Van Velze's Chocolaterie en Patisserie uit Amsterdam verkoopt, is gemaakt van 100% duurzame cacao.

Carbo Group - Duurzame houtskool

Carbo Group B.V. reduceert de uitstoot van CO2 en roet, gebruikt grondstoffen efficiënter en wekt groene energie op bij de productie van houtskool en briketten.

Dierenpark Amersfoort - Natuur en recreatie in balans

Dierenpark Amersfoort investeert in natuur- en soortbehoudprojecten. Ook heeft het een 'Greenteam' samengesteld om haar bedrijfsvoering te verduurzamen.
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen