Skip naar content

Ketenverantwoordelijkheid

Ketenverantwoordelijkheid

Stappenplan MVO-risicomanagement

De Nederlandse overheid, consumenten en maatschappelijke organisaties verwachten dat bedrijven zakendoen met respect voor mensenrechten en milieu. Maar hoe doe je dat? Welke risico’s kun je daarbij lopen? Hoe kan een ondernemer deze risico’s herkennen en vooral voorkomen? En welke rol kunnen maatschappelijke organisaties spelen in het bevorderen van duurzaam ondernemen?

MVO Risico Checker

Met de MVO Risico Checker maakt u snel en makkelijk een inschatting van de MVO-risico’s in uw internationale handelsketen.

Wage Indicator

De Wage Indicator Tool helpt bedrijven en werknemers aan informatie over leefbaar en minimumloon, arbeidsrecht en sociale zekerheid wereldwijd: van Indonesië tot de Verenigde Staten en van Nederland tot Peru.

MVO Beleidstool (voor PSI-aanvragers)

Weet u precies wat u aan MVO doet? Of hoe u MVO in uw kernactiviteiten kunt verankeren? Veel MKB bedrijven doen meer aan MVO dan zij zelf denken! Als u dit op papier zet en communiceert naar uw (potentiële) klanten, vergroot u uw kansen op de markt! De MVO beleidstool is speciaal ontwikkeld voor het Private Sector Investeringen (PSI) programma van NL EVD Internationaal. De beleidstool is gebaseerd op de OESO richtlijnen en de implementatie richtlijnen van ISO26000.

Dalit Check

De Dalit Discriminatie Check is een versie van de Human Rights Compliance Assessment, waarmee bedrijven Kastediscriminiatie in Zuid-Oost Aziatische operaties kan opsporen. The Dalit Discrimination Check is a version of the HRCA designed to detect caste discrimination in South Asian operations.

Human Rights Compliance Program (Quick Check)

De Quick Check is een instrument waarmee bedrijven kunnen nagaan wat hun impact en mogelijke risico's zijn op mensenrechtengebied.
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen