Skip naar content

Integriteit & Corporate governance

Integriteit & Corporate governance

Vodafone introduceert duurzaamheidslabel gsm-telefoons

Vodafone Nederland gaat mobiele telefoons voorzien van een eco-score - een label dat laat zien welke impact een mobiele telefoon heeft op het milieu en de maatschappij. Met deze eco-score kunnen klanten een beter geïnformeerde beslissing nemen over de aanschaf van hun smartphone of mobiele telefoon.

Sustainable Finance Lab presenteert conclusies

Apple deelt resultaten audits binnen productieketen

Sawadee Reizen meest duurzame reisorganisatie

'BEDRIJVEN MOETEN WELVAART EERLIJKER VERDELEN'

MVO maakt werkgevers populair

Het geheim van de populairste werkgevers van Nederland? Hun maatschappelijke meerwaarde, zo blijkt uit onderzoek van Effectory en VNU Vacature Media.

Transparantie: hoe doen anderen het?

Waarom zou u anderen inzicht geven in de dilemma’s en prestaties van uw bedrijf? In de Transparantiekrant vertellen bedrijven wat transparantie hen oplevert.

MVO-bedrijven presteren beter in AEX

AEX-genoteerde bedrijven die maatschappelijk verantwoord ondernemen, presteren 30% beter op de beurs dan ondernemingen die dat niet doen. Dat blijkt uit het onderzoek 'Business Balance' van de Vereniging van beleggers voor Duurzame Ontwikkeling (VBDO).

Corruptie vaak gezien, maar slecht aangepakt

Een op de vijf werknemers is op de hoogte van financiële fraude binnen zijn organisatie. Het Nederlandse bedrijfsleven besteedt weinig aandacht aan omkoping en corruptie, en dat wordt alleen maar minder, waarschuwen de onderzoekers van Ernst & Young.

'MVO gaat om het hart, de strategie, de meerwaarde'

Op 30 mei organiseerden MVO Nederland, Nyenrode Business Universiteit en VNO-NCW voor de 4e keer de Henk van Luijk-lezing met als titel 'Dilemma's in de boardroom'. Dit jaar werd de lezing uitgesproken door Anne Jan Zwart, CEO ECOstyle Holding en voormalig bestuurslid van MVO Nederland, en door prof. dr. Ronald Jeurissen, professor Business Ethics aan Nyenrode en directeur van EIBE: het European Institute of Business Ethics.
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen