Skip naar content

Innovatie

Innovatie

De circulaire economie - een routekaart voor transformatie van de maakindustrie

Dit essay beidt ondernemers een routekaart naar de circulaire economie, met achtergrondinformatie en praktisch oplossingen.

Grote bedrijven winnen advies 150 high potentials in over schaarste

Tijdens het Future Leaders Event op 8 november 2012 adviseren 150 'high potentials' 5 grote bedrijven over schaarste. Met de toename van de wereldbevolking en de opkomende markten is dit een aanhoudend dilemma.

Alleen groene economie redt ons uit de crisis

"Een bedrijf dat niet actief aan duurzaamheid werkt, heeft over tien jaar geen bestaansrecht meer". Dat schrijven wetenschappers, bedrijven en maatschappelijke organisaties waaronder MVO Nederland in een open brief aan Diederik Samsom en Mark Rutte. Het pleidooi verscheen op 8 oktober in het FD.

Pepper - MVO-koplopers maken gebouwen duurzaam - Beter gebouwd

De een bouwt zeer zuinige woningen, de ander blaast lege gebouwen nieuw, duurzaam, leven in. En nummer drie integreert duurzaamheid in de gehele keten.

Pepper - Stichting MVO Nederland presenteert: Koplopers in innovatie

Drie ondernemers – partners van MVO Nederland – over de succesvolle duurzame innovaties in hun productieketen: natuurlijke vezels, volledig herbruikbare archieven en compost die de bodemopbrengst verhoogt.

Erasmus Universiteit - MVO in Nederland - Concurrentie & Innovatie Monitor

Research for Innovation heeft in opdracht van het Nederlands Centrum voor Sociale Innovatie een grootschalig onderzoek verricht onder 11.000 bedrijven in Nederland.

Economie Light: Duurzaam ondernemen biedt kansen

Cradle to Cradle - afval = voedsel

Het boek 'Cradle to Cradle - Remaking the Way We Make Things' is in 2002 geschreven door C2C-grondleggers William McDonough en Michael Braungart. Het laat zien hoe Cradle to Cradle een nieuwe visie op duurzaam ontwerpen is.
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen