Skip naar content

Innovatie

Innovatie

De slimste bedrijven van Nederland

Op de jaarlijkse Energiedag van de MKB Krachtcentrale zijn negen MKB-bedrijven uitgeroepen tot Slimste bedrijf van Nederland. Zij halen het beste uit hun mensen, simpelweg door medewerkers in te zetten op hun kracht en te betrekken bij vernieuwingen.

Crowdfunding: liever 10 kleintjes dan 1 grote

Omdat banken nu vaker ‘nee’ verkopen, zoeken ondernemers andere manieren om aan kapitaal te komen. Denk aan crowdfunding: in plaats van één grote lening, brengt de 'crowd' het geld bij elkaar. Het kan gaan om donaties, (kleine) leningen of aandelen.

Gunter Pauli: 7 aanbevelingen voor ondernemers

Utrechtse studenten voor partners van MVO Nederland

Heeft u een vraag over duurzaamheid of innovatie? Studenten van de Universiteit Utrecht zetten zich in voor een oplossing

MVO Nederland ondertekent Green Deal

DSM en Mondial Movers zijn het meest transparant

Prijswinnende innovaties worden succesvolle bedrijven

Wat hebben een overlevingsbak voor vis en een duurzame textielververij met elkaar gemeen? Beide initiatieven wonnen de Herman Wijffels Innovatieprijs en zijn uitgegroeid tot succesvolle ondernemingen.

“Verduurzaming kan tienduizenden banen scheppen”

Volgens de duurzame ondernemers van De Groene Zaak is een grootschalige verduurzaming van de economie de meest zekere weg uit de crisis.

Twentse broers winnen prijs met duurzame verf

Op 7 november 2012 is de Pioneering Innovation Award uitgereikt aan Gebr. van der Geest. Dit Enschedese familiebedrijf won de prijs voor de meest vernieuwende ondernemer voor hun ketenaanpak en duurzame verf op basis van lijnolie.

"Rutte en Samsom, geef voorrang aan groene economie"

Wetenschappers, bedrijven en maatschappelijke organisaties waaronder MVO Nederland schrijven een pleidooi aan Diederik Samsom en Mark Rutte om de vergroening van de economie te versnellen.
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen