Skip naar content

Innovatie

Innovatie

Bedrijven en innovatie

Kansen en trends

Er liggen economisch zeer interessante kansen voor bedrijven die innoveren. Zeker als het gaat om duurzame en/of mvo-toepassingen en oplossingen. Hieronder een aantal kansen en trends op een rij.

 

Duurzame productieprocessen

Steeds meer consumenten en afnemers hechten veel waarde aan duurzaamheid. Met efficiƫntere en schonere productieprocessen kunt u zowel kosten besparen als milieuwinst behalen.

 

Blijf de concurrentie voor

Duurzaam innoveren levert een voorsprong op. Energiezuinige efficiƫnte, schone productieprocessen hebben de toekomst. En vernieuwingen in de manier waarop het werk is georganiseerd verhogen de arbeidsproductiviteit. Bedrijven kunnen door duurzame innovatie de concurrentie voorblijven.

 

Betrek je netwerk erbij

Met een open innovatiemodel (opensource) betrekt u klanten en business partners bij het ontwikkelen van uw producten en diensten. Door dit proces met een grote diverse groep aan te pakken, kunt u uw aanbod beter afstemmen op de markt.

 

Glocalization

Steeds meer westerse bedrijven willen voet aan de grond krijgen in lokale (opkomende) markten. Door lokale wensen mee te nemen in de ontwikkeling van een product is het beter afgestemd op de markt. Omdat lokaal soms betekent dat er gewerkt moet worden met goedkopere, soms simpelere productiemethodes en -middelen, komen hier vaak innovatieve producten en/of productiemethoden aan te pas. Lees hier meer over in het dossier: Base of the Pyramid

 

Reverse innovation

Innovaties die ontstaan in of voor ontwikkelingslanden, kunnen ook afzet vinden in de westerse wereld. Denk bijvoorbeeld aan de Tata Nano. Deze kleine zeer goedkope auto is ontwikkeld voor de Indiase markt maar Tata Motors wil nu de auto ook in Europa op de markt brengen.

 

Risico

Het succes van een innovatie is vaak moeilijk te voorspellen, investeren kan daarom een risico zijn. Tegelijk is niet innoveren ook een risico, de concurrentie kan de voorsprong nemen.

Ziet u een kans? Wij helpen u graag op weg met handige tips en tools

Laatst gewijzigd: 11 dec 2012 - 16:16

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen