Skip naar content

Dierenwelzijn

Dierenwelzijn

SaveWave - Winst voor vissers en zeedieren

Save Wave is een klein bedrijf met een grote missie: het redden van 's werelds mooiste zeedieren. Maar dan wel zo, dat de grote visserij er ook van profiteert.

Aquadistri - Dierenwelzijn voorop in het aquarium

“Onze goudvissen zijn misschien wat duurder dan die van sommige van onze concurrenten”, zegt bedrijfsleidster Isabelle Mook. “Maar daarmee kunnen wij ook een gezonde, maatschappelijk verantwoorde vis garanderen. Wij zijn niet meegegaan in de goudvissenoorlog.” Momenteel wordt er in de goudvissenhandel sterk op de prijzen geconcurreerd waardoor het dierenwelzijn in gevaar komt. Aquadistri gaat voor een eerlijke, verantwoorde vis.

Culinaire Slagerij Wapenaar – Natuurlijk scharrelrundvlees

Vader Wapenaar was er 20 jaar geleden al van overtuigd: er wordt met vlees gerommeld. Voor zijn Culinaire Slagerij in Vlaardingen ging hij op zoek naar kwalitatief betere en duurzame alternatieven. Zo kwam het scharrelrundvlees van France Limousin in beeld. Huidige eigenaar Arno Wapenaar: “Ik ben zelf zeer kritisch wat voeding betreft en dat zijn mijn klanten ook.”

Restaurant H'eerlijk - Lekker duurzaam

"Alle druppels maken een zee. Ook al kun je in je eentje geen zee maken, laten we vooral allemaal druppelen." Doetie Schadenberg levert haar bijdrage aan een duurzamere wereld met biologisch Restaurant H'eerlijk in Wageningen.

Zuivelrijck - Een nieuw product

"Onze cupjes met biologische koffiemelk zijn het laatste puzzelstukje van het duurzame koffiemoment." zegt René van der Veen, Algemeen directeur van Zuivelrijck.

Weleda - Echt schoon

Vrije Keuze Stal - Koeien kiezen

"Ik meng mij liever niet in de discussie over weidegang. Mijn koeien geven het antwoord zelf." Melkveehouder Anton Stokman bouwde een toekomstbestendige stal.

Veehouder Henk Broeders - Zelfvoorzienende veehouderij

Veehouder Henk Broeders voedt zijn runderen met eigen oogst. Zijn runderen voeden Broeders’ land met mest.
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen