Skip naar content

Milieu

Milieu

Circulaire economie voor het MKB, gratis werkboek

Voor ieder probleem zijn er meerdere oplossingen. Maar de ene is nét even wat beter dan de andere. Het gratis werkboek 'Guided Choices towards a Circular Business Model' helpt MKB'ers aan de beste circulaire oplossingen.

IUCN NL en MVO Nederland sluiten partnerschap

IUCN NL en MVO Nederland bundelen de krachten om het Nederlandse bedrijfsleven extra te ondersteunen bij het verduurzamen van hun bedrijfsactiviteiten. Vandaag hebben beide organisaties een samenwerkingsovereenkomst ondertekend.

Zo plukt u ook de vruchten van de circulaire economie!

In de circulaire economie gaan grondstoffen niet verloren en boeken we winst op meerdere vlakken. Het rapport 'Ondernemen in de circulaire economie' biedt bedrijven handvatten om het circulaire model in de eigen organisatie in te voeren.

Interface realiseert 90% minder CO2-uitstoot in Europa

MVO Nederland begeleidt actieplan verduurzaming kledingsector

De brancheverenigingen van de textiel- en kledingindustrie, Inretail, MODINT en VGT hebben MVO Nederland aangesteld om de uitvoering van het plan van aanpak ‘Verduurzaming Nederlandse textiel- en kledingsector’ te begeleiden en de werkgroepen uit het plan te ondersteunen. Jolande Sap is benoemd tot programmamanager.

Vodafone introduceert duurzaamheidslabel gsm-telefoons

Vodafone Nederland gaat mobiele telefoons voorzien van een eco-score - een label dat laat zien welke impact een mobiele telefoon heeft op het milieu en de maatschappij. Met deze eco-score kunnen klanten een beter geïnformeerde beslissing nemen over de aanschaf van hun smartphone of mobiele telefoon.

Utrechtse studenten voor partners van MVO Nederland

Heeft u een vraag over duurzaamheid of innovatie? Studenten van de Universiteit Utrecht zetten zich in voor een oplossing

Warm onthaal voor 1700ste partner

DSM en Mondial Movers zijn het meest transparant

‘Verborgen’ milieukosten: € 641 miljard per jaar

De milieukosten van zakendoen die niet worden meegerekend in de kostprijs, zogeheten externe kosten, bedroegen in 2010 wereldwijd € 641 miljard. Dat staat in een onderzoeksrapport van adviesbureau KPMG. In 2002 bedroegen deze externe kosten nog € 430 miljard.
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen