Skip naar content

Milieu

Milieu

SNP Natuurreizen - CO2-calculator voor en door touroperators

Nederlandse touroperators werken samen aan een CO2-calculator voor de reisbranche. Daarmee kunnen ze voor elke reis de hoeveelheid uitgestoten koolstofdioxide berekenen en zo hun klanten beter voorlichten. In 2014 moet hij klaar zijn. "Uiteindelijk krijgt elke reis een duurzaamheidslabel, net als auto’s of witgoed."

FILM - 4 ondernemers en hun 'Switch' naar MVO

The Switch, 4 ondernemers en hun overstap naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een film over de inspiratie, ervaringen en toekomstvisies van: Drukkerij Wedding, betonfabrikant Van Nieuwpoort, Kledingproducent Mahan Eco en designbureau Reggs.

Verstegen – De hele keten onder de loep

Weten waar de producten vandaan komen is voor Verstegen erg belangrijk. Evert-Jan Verschuren: "Wij gebruiken tot wel 350 verschillende soorten specerijen. Het is moeilijk te achterhalen waar deze precies vandaan komen." Toch probeert het bedrijf meer inzicht te krijgen in de herkomst van de specerijen.

De Klerk - Groen op de werkvloer

De Klerk bloemsierkunst en interieurbeplanting verkoopt biologisch geteelde bloemen en besteedt ook in de bedrijfsvoering aandacht aan duurzaamheid.

Stichting Diverzio – Regionaal voedsel: vers en gezond eten in de zorg

"Regionaal voedsel is vers én gezond. Dat heeft voordelen voor de zorginstelling, de patiënt, de boer én de planeet", aldus Koen Nouws Keij van Stichting Diverzio. Deze stichting zet zich in voor duurzame inkoop, vers voedsel en een gezonde economie in de regio voor zorginstellingen en overheid. Regionale afzet biedt volgens Koen goede toekomstkansen voor het duurzaamheidsbeleid van zorginstellingen én voor agrarische ondernemers die hun productkwaliteit vooropstellen.

Business Bloemist - Duurzame bloemist

Business Bloemist koopt zoveel mogelijk duurzaam geproduceerde bloemen en planten in. Bovendien neem de bloemist deel aan de Barometer Duurzame Bloemist.

Puma - Hoe hoog is uw milieurekening?

Kun je een prijskaartje hangen aan milieuschade? Jazeker, zegt Puma. Het Duitse sportartikelenmerk heeft tot op de eurocent uitgerekend wat de milieuschade is van zijn sportschoenen en –shirtjes. Het einddoel: klanten producten bieden die écht duurzaam zijn.

Kart en Laserworld Limmen - Energiebewust

Kart en Laserworld Limmen gaat bewust om met energie.

Ecodock - Zero pollution werkwijze

Ecodock ontmantelt schepen met respect voor mens en milieu. Hiermee wil Ecodock een Europese standaard ontwikkelen.

De Zonnehoeve - Zorgboerderij met gesloten kringloop

Zonnehoeve is een gemengd boerenbedrijf met een gesloten kringloop. “Het vee verrijkt de akkerbouwgrond en de bakkerij gebruikt het tarwe van de akkers. Op het stro van de tarwe liggen de koeien.”
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen