Skip naar content

Energie & klimaat

Energie & klimaat

Navigator MVO richtlijnen

Welke programma's en gedragscodes zijn er voor uw branche? En hoe weet u of u met die gedragscodes voldoet aan de internationaal erkende MVO richtlijnen van de OESO, de ILO en de VN? De Navigator MVO Richtlijnen schept duidelijkheid.

CO2-calculator

Aan de slag met de ketensimulator

Ketenverantwoordelijkheid: Welke dilemma's komt u tegen? Hoe gaat u daar mee om? Wat zijn slimme stappen om te nemen? Ondernemers, directieleden en inkopers gaan in workshops van MVO Nederland aan de slag met de ketensimulator, een interactieve tool gericht op ketenverantwoordelijkheid.

Ecopassenger

Deze tool vergelijkt verschillende vervoersmethoden (auto, trein, vliegtuig) op reistijd, CO2-uitstoot, uitstoot van overige broeikasgassen en het verbruik van brandstoffen. Hiermee helpt het om de meest duurzame vervoersoplossing te kiezen.

Carbonostics

Instrument voor het berekenen van de CO2-uitstoot van samengestelde voedingsproducten. Daarnaast geeft Carbonostics de kosten en voedingswaarde van het product weer.

Energiebesparingsfolder Zakelijke Dienstverlening

In deze folder staan tips om eenvoudig energie te besparen in de zakelijke dienstverlening.

Toolkit Duurzame Woningbouw

De Toolkit Duurzame Woningbouw biedt praktische tools voor energiebesparing en de inzet van duurzame energie bij nieuw te bouwen woningen.
De Toolkit Duurzame Woningbouw biedt projectontwikkelaars, woningbouwverenigingen, architecten en gemeenten een praktische handreiking bij het voldoen aan de eisen rond CO2-reductie, gezondheid en het (binnen)klimaat van woningen En bij de communicatie met de bewoners van duurzame woningen.

Toolkit Bestaande Bouw

De Toolkit Bestaande Bouw biedt praktische oplossingen voor energiebesparing en de inzet van duurzame energie in de bestaande woningbouw.

Toolkit Duurzame Kantoren

De toolkit Duurzame Kantoren is biedt handvatten voor het ontwikkelen van een duurzaam kantoor.
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen