Skip naar content

Eerlijke handel

Eerlijke handel

Analyse: leer kan veel duurzamer

MVO Nederland schetst op basis van bureauonderzoek en meer dan 20 gesprekken met experts en ondernemers de status van duurzaamheid in de leersector.

Universiteit Utrecht - MVO in the Agro-Food Sector

Onderzoek van de Universiteit Utrecht (UU) naar het MVO-gedrag van bijna 100 Nederlandse agro-ondernemers in 5 Afrikaanse landen (Ethiopie, Kenia, Rwanda, Mozambique en Zuid-Afrika), in opdracht van MVO Nederland.

Pepper - Drie koplopers over MVO in het buitenland - 'Wij leveren de kennis, zij het product'

Productie in China, water leveren in Kenia en microkrediet verstrekken in ontwikkelingslanden. Drie duurzame ondernemers over de uitdagingen die zij tegenkomen in het buitenland.

SER Ontwikkeling door duurzaam ondernemen

Advies van de SER over de toekomst van ontwikkelingshulp en de rol van duurzaam ondernemers

Vice Versa - Eerlijke handel - Maakt fairtrade het verschil?

Journalist Jan Marchal stelt dat Fairtrade haar oorspronkelijke missie uit het oog verloren is. ‘Door een fairtrade product te kopen, kan de consument bijdragen aan iets betere levensomstandigheden voor de producenten. Maar dit doorbreekt niet de afhankelijkheidspositie van ontwikkelingslanden.’

NCDO - Eerlijke handel - Business impact report (MDG-scan)

NCDO nam 20 multinationals onder de loep en keek in hoeverre deze bedrijven bijdragen aan het realiseren van de millenniumdoelen.

De Pers - Eerlijke Handel - Eerlijke rozen uit Iran

Door etherische rozenolie te kopen, kunt u meehelpen de leefomstandigheden in Iran te verbeteren.

De waarde van Chocola

Waarom onze chocoladereep in de toekomst wel eens veel duurder zou kunnen worden.

Handel en Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

De eerste publicatie in de reeks 'Handel & Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen van SOMO; Samenhang in Duurzame Ontwikkeling', belicht MVO-aspecten van handelsmissies.

Afschaffen kinderarbeid leidt tot hoger loon volwassene

Een hogere beloning, meer werk en beter geschoolde werknemers. Dat effect heeft een drastische aanpak van kinderarbeid. Deze en andere resultaten presenteert de FNV zondag 9 mei uit het nieuwe onderzoek ‘Let parents earn and children learn'.
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen