Skip naar content

Eerlijke handel

Eerlijke handel

FILM - 4 ondernemers en hun 'Switch' naar MVO

The Switch, 4 ondernemers en hun overstap naar maatschappelijk verantwoord ondernemen. Een film over de inspiratie, ervaringen en toekomstvisies van: Drukkerij Wedding, betonfabrikant Van Nieuwpoort, Kledingproducent Mahan Eco en designbureau Reggs.

Verstegen – De hele keten onder de loep

Weten waar de producten vandaan komen is voor Verstegen erg belangrijk. Evert-Jan Verschuren: "Wij gebruiken tot wel 350 verschillende soorten specerijen. Het is moeilijk te achterhalen waar deze precies vandaan komen." Toch probeert het bedrijf meer inzicht te krijgen in de herkomst van de specerijen.

Verkade - Palmolie en cacao zonder bijsmaak

De chocoladeproducten van Verkade dragen sinds oktober 2008 al het Max Havelaar keurmerk. In 2010 voegt Verkade ook 100% duurzame palmolie aan haar duurzaamheidsambities toe. Duurzame palmolie heeft als belangrijkste voordeel dat er geen waardevol (tropisch) bos voor is gekapt.

Mongozo - Fairtrade bier

Mongozo is een Nederlands-Afrikaans biertje gemaakt van eerlijke ingrediënten. 5van de 6 exotische bieren van Mongozo, zoals bananenbier, dragen het Max Havelaar/Fairtrade logo.

AgroFair - Biologisch én fairtrade fruit

AgroFair importeert biologische Fairtrade bananen, ananassen, mango's en citrusvruchten.

Redbeans - Lekkere koffie, biologisch én fairtrade

"Lekkere koffie begint bij de boer. Daarom kiezen wij voor biologisch en fairtrade en kopen we volgens de handelsvoorwaarden van Max Havelaar onze koffiebonen in," vertelt Peter van der Linden, mede-oprichter van Redbeans.

BOXO – Ondersteunt lokaal talent met fair trade

Boxo betaalt een goede prijs voor lokale producten uit ontwikkelingslanden en zorgt dat de makers plezier hebben in hun werk. "Alleen door op een eerlijke manier met mensen samen te werken kun je een echt mooie collectie maken."

Asian Fairness – Helpt bedreigde stammen beschermen

Door het importeren traditionele producten helpt Asian Fairness de Filipijnse Tagbuana-stammen te blijven bestaan. De inkoop gaat via een lokale hulporganisatie: "Zij weten zelf wie het hardst hulp nodig heeft."

MCB Nederland- Service in Metaal

De afgelopen jaren kwamen er steeds meer vragen van klanten over MVO en ketenverantwoordelijkheid. "We moesten hier iets mee doen," vertelt Eric Dortmans, MVO-coördinator bij MCB Nederland.

Willem&Drees – Vers, duurzaam en lokaal

"Wij presenteren lokale groenten en fruit op een mooie manier in de supermarkt", aldus Willem Treep, de helft van het ondernemersduo Willem&Drees. Deze groothandel koopt vers in bij de boer uit de buurt en verkoopt het door aan supermarkten en andere instellingen. Het bedrijf voegt duurzaamheid en lokaliteit samen in hun bedrijfsfilosofie.
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen