Skip naar content

Consumenten: rechten, veiligheid en gezondheid

Consumenten: rechten, veiligheid en gezondheid

Stichting Diverzio – Regionaal voedsel: vers en gezond eten in de zorg

"Regionaal voedsel is vers én gezond. Dat heeft voordelen voor de zorginstelling, de patiënt, de boer én de planeet", aldus Koen Nouws Keij van Stichting Diverzio. Deze stichting zet zich in voor duurzame inkoop, vers voedsel en een gezonde economie in de regio voor zorginstellingen en overheid. Regionale afzet biedt volgens Koen goede toekomstkansen voor het duurzaamheidsbeleid van zorginstellingen én voor agrarische ondernemers die hun productkwaliteit vooropstellen.

Trigema - Cradle to cradle-shirt

Het Duitse Trigema heeft in samenwerking met EPEA het eerste biologisch afbreekbare T-shirt ter wereld ontwikkeld.

Innocent drinks - Pure fruitdrankjes

Innocent drinks maakt smoothies van 100% puur fruit. Het bedrijf maakt geen gebruik van geur-, kleur- en smaakstoffen of geconcentreerde vruchtensappen.

Culinaire Slagerij Wapenaar – Natuurlijk scharrelrundvlees

Vader Wapenaar was er 20 jaar geleden al van overtuigd: er wordt met vlees gerommeld. Voor zijn Culinaire Slagerij in Vlaardingen ging hij op zoek naar kwalitatief betere en duurzame alternatieven. Zo kwam het scharrelrundvlees van France Limousin in beeld. Huidige eigenaar Arno Wapenaar: “Ik ben zelf zeer kritisch wat voeding betreft en dat zijn mijn klanten ook.”

Willem&Drees – Vers, duurzaam en lokaal

"Wij presenteren lokale groenten en fruit op een mooie manier in de supermarkt", aldus Willem Treep, de helft van het ondernemersduo Willem&Drees. Deze groothandel koopt vers in bij de boer uit de buurt en verkoopt het door aan supermarkten en andere instellingen. Het bedrijf voegt duurzaamheid en lokaliteit samen in hun bedrijfsfilosofie.

Hutten – Telers op een voetstuk

"We willen het respect voor het product én voor de telers terugbrengen", zo zegt Maarten Schellekens, MVO-manager van Hutten. "We zitten met 5 miljoen mensen naar Boer Zoekt Vrouw te kijken, maar niemand weet nog hoe een krop sla eigenlijk groeit."

Weleda - Echt schoon

Albron - Cateraar leert kinderen gezond eten

Cateraar Albron neemt deel aan het project Kids in Balance dat basisscholieren stimuleert meer te bewegen en gezonder te eten.
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen