Skip naar content

Mensenrechten en internationale arbeidsomstandigheden

Mensenrechten en internationale arbeidsomstandigheden

Analyse: leer kan veel duurzamer

MVO Nederland schetst op basis van bureauonderzoek en meer dan 20 gesprekken met experts en ondernemers de status van duurzaamheid in de leersector.

Factsheet Mensenrechten - een introductie

Deze factsheet geeft informatie over mensenrechten in het algemeen, en de rol van bedrijven daarin.

Factsheet Mensenrechten en babyartikelen

Dit document geeft inzicht in waar het over gaat bij mensenrechten bij de productie van babyartikelen. Daarnaast biedt het een overzicht van bestaande hulpmiddelen en initiatieven die bedrijven uit de babyartikelensector kunnen helpen in hun omgang met mensenrechten.

Factsheet Mensenrechten en zonnepanelen

Dit document geeft inzicht in waar het over gaat bij mensenrechten bij de productie van zonnepanelen. Daarnaast biedt het een overzicht van bestaande hulpmiddelen en initiatieven die bedrijven uit de sector kunnen helpen in hun omgang met mensenrechten.

Factsheet Mensenrechten en toerisme

Deze factsheet geeft een introductie op mensenrechten in de toeristische sector, en biedt een overzicht van bestaande hulpmiddelen en initiatieven die bedrijven uit de toeristische sector helpen in hun omgang met mensenrechten.

Factsheet Mensenrechten en textiel

Dit document geeft inzicht in waar het over gaat bij mensenrechten in de textielketen. Daarnaast biedt het een overzicht van bestaande hulpmiddelen en initiatieven die bedrijven uit de sector kunnen helpen in hun omgang met mensenrechten.

Factsheet Mensenrechten en staal

Dit document geeft inzicht in waar het over gaat bij mensenrechten in de staalindustrie. Daarnaast biedt het een overzicht van bestaande hulpmiddelen en initiatieven die bedrijven uit de sector kunnen helpen in hun omgang met mensenrechten.

Factsheet Mensenrechten en noten

Dit document geeft inzicht in wat er speelt op het gebied van mensenrechten in de notensector. Daarnaast biedt het een overzicht van bestaande hulpmiddelen en initiatieven die bedrijven uit de sector kunnen helpen in hun omgang met mensenrechten.

Factsheet Mensenrechten en edelmetalen

Dit document geeft inzicht in wat er speelt op het gebied van mensenrechten in de edelmetaalindustrie. Daarnaast biedt het een overzicht van bestaande hulpmiddelen en initiatieven die bedrijven uit de sector kunnen helpen in hun omgang met mensenrechten.

Mijn bedrijf en mensenrechten - een gids voor het mkb

Mensenrechten vormen een onderdeel van de verantwoordelijkheden van een moderne en succesvolle bedrijfsmanager. Net als de meeste managers, is het ook uw bedoeling om uw werknemers en klanten met respect te behandelen. Door u actief bezig te houden met mensenrechten, kunt u ervoor zorgen dat dit daadwerkelijk gebeurt.
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen