Skip naar content

Mensenrechten en internationale arbeidsomstandigheden

Mensenrechten en internationale arbeidsomstandigheden

Stappenplan MVO-risicomanagement

De Nederlandse overheid, consumenten en maatschappelijke organisaties verwachten dat bedrijven zakendoen met respect voor mensenrechten en milieu. Maar hoe doe je dat? Welke risico’s kun je daarbij lopen? Hoe kan een ondernemer deze risico’s herkennen en vooral voorkomen? En welke rol kunnen maatschappelijke organisaties spelen in het bevorderen van duurzaam ondernemen?

MVO Risico Checker

Met de MVO Risico Checker maakt u snel en makkelijk een inschatting van de MVO-risico’s in uw internationale handelsketen.

Stappenplan MVI (Maatschappelijk Verantwoord Inkopen)

Het Stappenplan Maatschappelijk Verantwoord Inkopen wijst ondernemers de weg in het verduurzamen van handelsketens.

Self Assessment: Internationaal MVO

Met de self assessment-test van Global Compact (GC) kunt u de performance van uw eigen bedrijf meten op de vier hoofdonderwerpen van de GC: Mensenrechten, Arbeidsomstandigheden, Milieu en Corruptie. De Global Compact is een vrijwillig samenwerkingsverband van tienduizenden bedrijven wereldwijd op het gebied van MVO.

Wage Indicator

De Wage Indicator Tool helpt bedrijven en werknemers aan informatie over leefbaar en minimumloon, arbeidsrecht en sociale zekerheid wereldwijd: van Indonesië tot de Verenigde Staten en van Nederland tot Peru.

Navigator MVO richtlijnen

Welke programma's en gedragscodes zijn er voor uw branche? En hoe weet u of u met die gedragscodes voldoet aan de internationaal erkende MVO richtlijnen van de OESO, de ILO en de VN? De Navigator MVO Richtlijnen schept duidelijkheid.

Fair Wage Ladder

de Fair Wage Ladder is een innovatieve online tool die merken, fabrieken, vakbonden en NGO's helpt om toe te werken naar een leefbaar loon voor arbeiders in de kledingindustrie.

Global Social Compliance Program

Een VN-programma waarbij bedrijven kennis kunnen uitwisselen en hun beleid kunnen harmoniseren op het gebied van arbeidsomstandigheden.

Dalit Check

De Dalit Discriminatie Check is een versie van de Human Rights Compliance Assessment, waarmee bedrijven Kastediscriminiatie in Zuid-Oost Aziatische operaties kan opsporen. The Dalit Discrimination Check is a version of the HRCA designed to detect caste discrimination in South Asian operations.

Human Rights Compliance Program (Quick Check)

De Quick Check is een instrument waarmee bedrijven kunnen nagaan wat hun impact en mogelijke risico's zijn op mensenrechtengebied.
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen