Skip naar content

Leer

Over leer

16 mei 2013 presenteerden wij het onderzoek "Sustainability in the Leather Supply Chain". Download dit gratis rapport en help met een tweet of een post op Linked-in het verder te verspreiden. Dank!


Download de executive summary of de volledige versie van het rapport


Schoenen, tassen, kleding, auto-onderdelen en meubels: leer (ook: leder) is een multifunctioneel product en kent vele toepassingen. In dit dossier vindt u tips en informatie over de belangrijkste MVO-aspecten van de leersector.

 

 

 

 

Waarom duurzaam leer?

De markt voor leer is groot. Maar bij de totstandkoming van de producten spelen vele duurzaamheidsissues een rol. Zo is er in bepaalde productielanden in de leerindustrie sprake van kinderarbeid. Ook zijn de arbeidsomstandigheden niet altijd optimaal en vindt er tijdens de productie vaak milieuvervuiling plaats, bijvoorbeeld door een slechte verwerking van de zeer chemische stoffen die in het productieproces worden gebruikt. Vanuit verschillende hoeken neemt daarom de vraag naar duurzaam geproduceerd leer toe. Consumenten, maar ook inkopers van leer, willen steeds vaker weten waar hun producten vandaan komen en of deze duurzaam en verantwoord zijn geproduceerd. Ook NGO’s leggen meer druk op de leersector om te verduurzamen.    

 

Aan de slag

Wilt u aan de slag met maatschappelijk verantwoord leer? Verdiep u dan in de leersector en kom meer te weten over uw toeleveringsketen. Bekijk de internationale richtlijnen en keurmerken en ga aan de slag met de handige tips die u helpen om het leer te verduurzamen. 

 

Expert

Heeft u na het lezen van dit dossier nog vragen of wilt u meer informatie? Neem contact op het MVO-informatiepunt

Laatst gewijzigd: 12 jun 2013 - 16:13

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen