Skip naar content

Metalen

Over metalen

 

Is uw onderneming actief in de metaalindustrie of in de bouw- of transportsector? Dan loont het om verder te lezen. MVO-kansen genoeg in de metaalketen. Duurzame winning, productinnovatie en veel mogelijkheden voor recycling. De meeste metalen zijn vrijwel oneindig recyclebaar. Recycling kan - bijvoorbeeld in het geval van aluminium - een energiebesparing opleveren tot 95% ten opzichte van de winning van primair metaal uit ertsen.

Verduurzamen in de metaalketen biedt niet alleen kansen, voor veel ondernemers wordt het ook een noodzaak vanwege toenemende schaarste. Een aantal metalen zoals zink, tin en lood is naar schatting nog zo'n 20-40 jaar winbaar met de huidige technologische kennis. Daarna zal de winning moeilijker en duurder worden. In combinatie met de toenemende vraag vanuit industrie├źn (groeiende wereldbevolking en toenemende welvaart) wordt binnen enkele tientallen jaren een tekort verwacht van miljoenen tonnen metalen.

Marktinformatie

Meer informatie over herkomst en toepassingen van diverse metalen, en informatie over Nederlandse bedrijven die actief zijn in de metaalsector, is te vinden bij brancheorganisatie VNMI.

En u?


Met welk metaal werkt u? Lees meer over de specifieke metalen, de bijbehorende MVO-issues, trends en ontwikkelingen van aluminium, goud, lood, staal, tin en zink.
Informatie over koper en zilver volgt.

Foto: Nationale Beeldbank

Laatst gewijzigd: 11 dec 2012 - 16:16

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen