Skip naar content

Speelgoed

Over duurzaam speelgoed

Verkoopt of handelt u in speelgoed? Dan is dit een belangrijk dossier om te lezen. Duurzaam en veilig speelgoed doet het goed in de markt en voorkomt reputatieschade. Plus: het is beter voor mens en milieu.

 

Speelgoedautootjes

 

Veilig en gezond speelgoed

Speelgoed dat op de Nederlandse markt wordt gebracht, moet voldoen aan de strenge eisen van de Warenwet. Het moet veilig zijn en niet schadelijk voor de gezondheid.


Als speelgoedproducent of -verkoper is het daarom van belang om uw keten goed in beeld te hebben. Hiermee verkleint u de kans dat vanwege incidenten grote hoeveelheden speelgoed moeten worden terugroepen. Dit voorkomt onnodige kosten en reputatieschade.


Duurzaam speelgoed is beter


Het meeste speelgoed wordt in China geproduceerd. De arbeidsomstandigheden in de Chinese fabrieken zijn in het algemeen niet overal even goed. Daarnaast kan het materiaal, denk ook aan de verpakkingen, milieuonvriendelijk zijn.


Steeds meer consumenten geven gelukkig de voorkeur aan duurzaam speelgoed.


Kenmerken van duurzaam speelgoed zijn:

  • Het heeft een lange levensduur
  • Het is gemaakt van duurzame materialen
  • Het is geproduceerd onder betere arbeidsomstandigheden
  • Het is geproduceerd door zo min mogelijk het milieu te belasten

 

Wat kan ik doen?

MVO Nederland heeft handige tools om de keten te verduurzamen. U kunt zich ook aansluiten bij verschillende organisaties en netwerken en wij geven tips om direct mee aan de slag te gaan.

 

Foto: Nationale Beeldbank

Laatst gewijzigd: 11 dec 2012 - 16:16

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen