Skip naar content

Elektronica

Over elektronica

PC’s, laptops, tablets, mobiele telefoons, smartphones, mp3-spelers, dvd- en videoapparatuur, beamers en tv’s. We kunnen niet meer zonder. De elektronica-industrie is één van de snelst groeiende industrieën ter wereld.

Waarom duurzame elektronica?

De verkoop van elektronica stijgt wereldwijd enorm. Maar de groei gaat ook gepaard met nadelige effecten. In elektronica zitten verschillende schaarse materialen (zeldzame aardmetalen) verwerkt. De winning van deze grondstoffen gaat vaak ten koste van ecosystemen. Daarnaast worden elektronicaproducten geproduceerd in lagelonenlanden, zoals China en Thailand, waar er minder streng wordt toegezien op de naleving van de internationale richtlijnen voor mensenrechten en arbeidsomstandigheden.

Impact

Bent u producent, inkoper of handelaar van elektronica? Verantwoord geproduceerde elektronica biedt u de kans om uw reputatie- en risicomanagement te verbeteren. Daarbij kunt u een grote impact hebben op het milieu en het klimaat. En u draagt bij aan de verbetering van lokale arbeidsomstandigheden in productielanden. 

Aan de slag

Wilt u verantwoorde elektronica inkopen? Verdiep u dan in de elektronica-industrie en kom meer te weten over de toeleveringsketen. Bekijk de internationale richtlijnen en keurmerken. Leer tot slot hoe u elektronica kunt produceren volgens een MVO-beleid en welke MVO-tools u hierbij kunt gebruiken.

Expert

Heeft u vragen of wilt u meer weten? Neem contact op met onze expert Gerdien Dijkstra.

Foto: Nationale Beeldbank

Laatst gewijzigd: 11 dec 2012 - 16:16

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen