Skip naar content

Uitgeverij

Stichting Stimular

Stichting Stimular noemt zichzelf de werkplaats voor duurzaam ondernemen. Deze organisatie verspreidt kennis over MVO en ontwikkelt praktische instrumenten voor het midden- en kleinbedrijf en organisaties die daarmee vergelijkbaar zijn.

Duurzaamheidskring Amsterdam

De leden van de Duurzaamheidskring Amsterdam komen onder leiding van Stichting Stimular en het KVGO regelmatig bij elkaar om nieuwe ontwikkelingen te bespreken en bij elkaar in de werkplaats te kijken. Samen pakken ze de duurzame gedachte op.

Wereld van Papier

Deze stichting voor mkb-ers in de papierketen richt zich op ketenverantwoordelijkheid en duurzaamheid binnen de sector.

Dienstencentrum van KVGO

Het dienstencentrum van de KVGO, biedt allerhande informatie en tips voor de grafische industrie. Op hun website is er aandacht voor 'Personeelsbeleid', 'Milieu en duurzaam produceren' en 'Maatschappelijk verantwoord ondernemen'.

VCGON

De VCGON is een vereniging voor maatschappelijk betrokken ondernemers en managers die zich bezig houden met de vervaardiging van communicatiemedia.

Het Nederlands Uitgeversverbond (NUV)

Het Nederlands Uitgeversverbond (NUV) is de brancheorganisatie en werkgeversvereniging van de uitgevers in Nederland.

De Koninklijke KVGO

De Koninklijke KVGO, de ondernemersorganisatie voor de grafimedia-branche, houdt een aantal dossiers bij over actuele onderwerpen waaronder maatschappelijk verantwoord ondernemen.

VNP Koninklijke Vereniging van Nederlandse Papier- en kartonfabrieken

De VNP is de branchevereniging van alle papier- en kartonfabrieken in Nederland.
De vereniging houdt zich bezig met thema's zoals: arbeidsomstandigheden, bosbeheer, duurzaam ondernemen, energie en klimaat, oud papier en recycling. De sector is bijvoorbeeld in 2004 gestart met Energietransitie in de papierketen, met de doelstelling om in 2020 het energieverbruik in de keten te halveren.

Kenniscentrum Papier en Karton

Het Kenniscentrum Papier en Karton is een initiatief van de Vereniging voor Nederlandse Papier- en Kartonfabrieken.

Informatiecentrum papier & karton

Het Informatiecentrum Papier en Karton is een centrale bron van informatie over papier en karton en daaraan gerelateerde onderwerpen als productie, recycling, bedrukking en toepassingen.
Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen