Skip naar content

Het nieuwe werken

Aan de slag

Werkt u met kenniswerkers of heeft u een productiebedrijf? Bent u ZZP'er, MKB'er of komt u uit het grootbedrijf. HNW heeft voor elk type onderneming in verschillende mate voordelen. Wilt u met HNW aan de slag, dan moet u zelf op zoek naar de manier die het beste past bij uw bedrijf. We hebben een aantal tips:

 

Ga in gesprek met uw medewerkers

Uitgangspunt voor een succesvolle start met HNW is het gesprek aan gaan met uw medewerkers. In welke omgeving en op welke manier werkt hij (of zij) het beste? Voor een accountmanager is dat veel thuis- en onderweg werken. Voor een administratief medewerker kan dat een kamer alleen zijn, met veel archiefruimte. Er zijn productiewerkers die liever zelf hun rooster bepalen, dan is het management overbodig. Anderen hebben graag een manager die ze vertelt wat ze moeten doen.

 

Herorganiseer uw organisatie

De organisatiestrategie, -cultuur en -structuur moeten passen bij deze nieuwe manier van werken. De medewerker moet worden ondersteund in wat hij nodig heeft om het gewenste resultaat te bereiken. Het management kan een grote rol spelen. Bijvoorbeeld door te sturen op resultaatafspraken, zonder zich druk te maken hoe dit resultaat wordt bereikt. De resultaatafspraak is niet alleen een belangrijke structuurvorm, het is ook een manier om de collectieve ambitie van de organisatie in het oog te houden. En het waarborgt de relatie tussen manager en medewerker.

 

Kijk waar ICT kan ondersteunen

Wanneer uw medewerker niet meer aan een fysieke plaats zijn gebonden om te werken, kunt u ze ondersteunen met ICT om onafhankelijk van tijd en plaats (samen) te werken. Door informatie te digitaliseren, communicatie en samenwerkingsconstructies te virtualiseren en door mobiele ICT-hardware beschikbaar te stellen.

 

Kijk de kunst af

Ga in gesprek met organisaties die je voor zijn gegaan. Om inspiratie op te doen en te leren van hun zoektocht naar een nieuwe vorm van organiseren en samenwerken. Ondermeer Microsoft organiseert regelmatig bedrijfsbezoeken op hun kantoor op Schiphol. Lees onze praktijkvoorbeelden! [link]

 

Oud is niet slecht

Waarom wordt er gewerkt zoals er wordt gewerkt? Meestal zijn er goede redenen voor - het is de beste, meest kosteneffectieve manier. HNW betekent niet: alle oude gewoontes en processen zomaar bij het grofvuil. HNW verlangt dat je medewerkers kunnen aangeven hoe zij het liefste willen werken. En vaak is dat toch gewoon van 9 tot 5, met een vaste werkplek op een standaard kantoor.  

 

Laatst gewijzigd: 11 dec 2012 - 16:16

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen