Skip naar content

Zuivelrijck - Een nieuw product

"Onze cupjes met biologische koffiemelk zijn het laatste puzzelstukje van het duurzame koffiemoment." zegt René van der Veen, Algemeen directeur van Zuivelrijck.

Zuijvelrijck

Wat?

Tot voor kort bestond er nog geen biologische koffiemelk in cupjes. Dankzij Zuivelrijck is het nu te koop in hippe cupjes. "Fairtrade en biologische koffie en suiker bestonden al, met onze cupjes is het duurzame koffiemoment compleet."  Wij spraken René van der Veen, Algemeen directeur van Zuivelrijck.

Hoe?

Het Duitse DMK produceert de biologische koffiemelk en levert het exclusief aan Zuivelrijck. "Koffiemelk is eigenlijk geconcentreerde melk. Door de melk te verhitten verdampt een deel van het water. Ook wordt er de stabilisator E339 aan toegevoegd. Deze stabilisator is niet toegestaan door SKAL. Melk met E339 mag het EKO-keurmerk dus niet dragen. Door de temperatuurhoogte en de tijd van het verhitten te onderzoeken, ontwikkelden we een methode om biologische koffiemelk in cupjes te produceren met een houdbaarheid van 6 maanden. Deze melk heeft de stabilisator helemaal niet nodig, dus we mogen het keurmerk voeren!"

Volgens René is het niet altijd haalbaar om 100% duurzaam te zijn. "Dan kun je ervoor kiezen om het niet te doen, of je kunt de 90% die je wel kunt doen meenemen in je bedrijfsvoering. Je zou bijvoorbeeld kunnen zeggen dat de monoverpakkingen van Zuivelrijck minder milieuvriendelijk zijn dan grotere verpakkingen en dat de cupjes niet zijn gemaakt van extra duurzaam materiaal. Maar dat is geen reden om dan maar geen cupjes met biologische melk aan te bieden. Dan is er helemaal niets verbeterd."

Wat levert het op?

"Met Zuivelrijck springen we in de eerste plaats in op een gat in de markt. Als enige aanbieder van biologische melkcupjes verwachten we dat dit goed gaat lopen. Doordat we een helder concept neerzetten, zijn de uitbreidingsmogelijkheden naar bijvoorbeeld producten als biologische halfvolle melk en chocolademelk groot."

 

Zuivelrijck is partner van MVO Nederland. Lees meer over Zuivelrijck en wat het aan MVO doet.

 

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen