Skip naar content

Sauna Hotstones - Ecologisch bad

Wat?
Sauna Hotstones heeft een buitenbad dat wordt gereinigd zonder chemische middelen. Ook maakt de sauna gebruik van energiezuinige apparatuur.

Hoe?
Sauna Hotstones heeft een ecologisch buitenbad. Het bad is gevuld met regenwater en wordt gereinigd door een helofytenfilter. Het water wordt door een bed van stenen en riet geleid. Zo hoeven er geen chemische middelen aan het water te worden toegevoegd.
Ook heeft de sauna geïnvesteerd in energiebesparing. De zwembadfilters, pompen en verwarmingselementen zijn vervangen door energiezuinige varianten. Hierdoor is het energieverbruik van deze apparaten gehalveerd.
Het restaurant van de sauna biedt biologische streekproducten. Het inkopen van streekproducten bespaart transport. Bovendien ondersteunt de sauna zo de lokale economie.

Wat levert het op?
Alle milieumaatregelen brengen de Sauna betekenen een lage milieuimpact voor de Sauna. De investering in het reinigingssysteem verdient zich makkelijk terug. Sauna Hotstones hoeft nu geen chemische reinigingsproducten meer te kopen.
De duurzame manier van ondernemen leverde Sauna Hotstones, de Friese Duurzaamheidprijs op. Daardoor weten steeds meer klanten Sauna Hotstones te vinden. Het geldbedrag van de Friese Duurzaamheidprijs kan worden geïnvesteerd in verdere verduurzaming van het bedrijf.

Provincie Friesland
De provincie Friesland stimuleert bedrijven maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Daarom reikt het de Friese Duurzaamheidprijs uit. De prijs zorgt ervoor dat maatschappelijk verantwoorde ondernemingen media-aandacht krijgen. Bovendien worden andere bedrijven gestimuleerd ook met MVO aan de slag te gaan. Ook kunnen ondernemers zo hun kennis en ervaring met elkaar delen.

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen