Skip naar content

Hotel con Corazon – Hartverwarmend hotel

Hotel Corazon is partner van Grensverlegger Sawadee, zie hier het laatste interview.

"Na jaren alleen voor onszelf te werken wilden we ook iets doen voor een ander." Marcel Zuidhof en Onno Oostveen maakten daarom een reis door Latijns Amerika. In Nicaragua, een van de armste landen in deze regio, zagen ze mogelijkheden een steentje bij te dragen.

 

Wat

"Tijdens de reis leerden we dat de schooluitval heel hoog is in Nicaragua," vertelt Zuidhof. "Tegelijkertijd merkten we dat toerisme nog in de kinderschoenen stond." De vrienden besloten daarom Hotel con Corazon op te richten, waarvan de winst besteed wordt aan onderwijsprojecten. Kinderen krijgen bijles in lezen, schrijven en rekenen en ouders worden meer betrokken bij de ontwikkeling van hun kinderen.

 

Hoe

"We zijn gestart met het schrijven van een businessplan en hebben gezocht naar fondsen", aldus Zuidhof. "Naast de bijdrage van veel vrienden was de financiële steun van NCDO en Wilde Ganzen heel belangrijk. Zodra bekend werd dat zij ons konden helpen, hebben we binnen 2 weken onze oude baan opgezegd." Een bedrijf opzetten in het buitenland is volgens Zuidhof nauwelijks anders dan in Nederland. "Soms gaan dingen wel wat omslachtiger, dan moet je flexibel zijn."

 

De winst van het hotel gaat naar 2 lokale onderwijsprojecten en een zelf opgezet bijlesprogramma. Daarbij wordt ook vooruit gekeken. "We reserveren geld voor magere jaren, zodat het hotel ook dan in onderhoud kan voorzien. We bouwen daarnaast een buffer op voor onderwijsprojecten. Onze steun aan die projecten hoeven we dus niet direct te stoppen als het minder gaat met het hotel."

 

Wat levert het op

Volgens Zuidhof loopt het hotel erg goed. "Twee maanden na de opening maakten we al winst." Voor de gasten is het duidelijk een plus dat het hotel de winst afstaat aan onderwijsprojecten. In totaal hebben meer dan 300 basisschoolleerlingen hier profijt van. Zuidhof vindt het een win-win situatie. "Je slaapt in een mooi hotel en draagt tegelijkertijd bij aan de ontwikkeling van het land."

Om te zien hoe Hotel con Corazon nog meer invulling geeft aan MVO kijk op www.hotelconcorazon.com

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen