Skip naar content

De Gemeente Amsterdam - Een voorbeeldfunctie

Wat?
De Gemeente Amsterdam vindt haar voorbeeldfunctie in duurzaamheid belangrijk. In 2015 wil de hoofdstad klimaatneutraal bouwen en rijden, en zo duurzaam mogelijk inkopen.

Hoe?
Bijvoorbeeld bij het aanbesteden van het wagenpark. De gemeente koopt personenwagens in met energielabels A en B. Ook vraagt ze haar leveranciers om specifieke maatregelen voor het verlagen van de milieubelasting als gevolg van de automobiliteit. Hoe ambitieuzer, hoe beter.
Froukje Anne Karsten, Programmamanager Duurzaam Inkopen bij de Gemeente Amsterdam: "De oplossingen die door bedrijven worden aangereikt om de duurzaamheid te verbeteren, laten we meewegen in onze uiteindelijke keuze."
De komende tien jaar gaat Amsterdam zes grote bouwlocaties ontwikkelen. Met de kleinere bouwlocaties meegerekend gaat het om in totaal 50 duizend woningen. Bij de gunning van projecten aan ontwikkelaars kijkt Amsterdam nu ook naar de energieprestaties. De selectieprocedures zullen daaraan worden aangepast.

Wat levert het op?
Amsterdam kiest met het duurzaam inkopen en bouwen voor energiebesparing. Dat is goed voor de stadskas en voor het milieu.

Ga naar de website van Amsterdam Duurzaam

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen