Skip naar content

ECOstyle - Aftrap van de week

Anne Jan Zwart, directeur van ECOstyle: "MVO is niet alleen een hobby van de baas! Met elkaar dragen we het bedrijf."

 

Directeur van ECOstyle Anne Jan Zwart

Wat

ECOstyle uit Appelscha produceert natuurlijke meststoffen, biologische bestrijdingsmiddelen, natuurlijke diervoeding en -verzorgingsproducten. Directeur Anne Jan heeft gezocht naar de juiste interne communicatie om alle medewerkers bij het bedrijf betrokken te houden. Hij heeft dit weten te creëren door wekelijks met het complete team bij elkaar te komen.

 

Hoe

Anne Jan: "Rond de millenniumwisseling groeide ECOstyle fors en moest het bedrijf flink schakelen. Duurzaamheid op productniveau was toen al vanzelfsprekend, maar ik wilde ook graag dat álle medewerkers zich bewust werden van onze maatschappelijk verantwoorde keuzes." ECOstyle liet een bedrijfsscan uitvoeren door het Wuppertalinstituut. "Deze scan heeft me een spiegel voorgehouden. Ik heb ingezien dat ECOstyle niet alleen van mij is, maar van het complete team. Het was dan ook mijn verantwoordelijkheid om duidelijkheid en transparantie te creëren."

Om iedereen enthousiast voor de zaak te krijgen, heeft Anne Jan van alles geprobeerd: "We begonnen met een nieuwsbrief voor alle medewerkers. Die werd helaas niet veel gelezen. Hierna gingen we de nieuwsbrief mailen, maar ook dat leverde niet het gewenste resultaat op." Uiteindelijk werd het idee geboren om elke maandagochtend bij elkaar te komen, als een soort 'aftrap van de week'. "In deze wekelijkse bijeenkomsten kunnen we elkaar op de hoogte houden van álles wat er speelt. Zowel op persoonlijk als op bedrijfsniveau. Iedereen krijgt de ruimte om lief en leed te delen met elkaar."

 

Wat levert het op

Volgens Anne Jan is de 'aftrap van de week' een mooi middel om de werknemers te betrekken bij het reilen en zeilen van het bedrijf. "Mensen moeten samen een team vormen en zich betrokken voelen bij wat hier gebeurt. MVO is niet alleen een hobby van de baas! Met elkaar dragen we ECOstyle."

 

ECOstyle is partner van MVO Nederland.

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen