Skip naar content

Brandwijk Kerstpakketten en Promo.nl – Duurzame geschenken

Dick Brandwijk wil met zijn bedrijf in de kerst- en promotieartikelen een vooruitstrevende rol spelen op het gebied van MVO. “In crisistijd moet je jezelf onderscheiden - niet stilzitten, maar er tegenaan gaan.” CO2-reductie is hierbij een belangrijk speerpunt.


Dick en Pieta Brandwijk in De Wereld van Brandwijk showroom

 

Wat

Brandwijk heeft in de kerstpakkettenbranche als eerste onderneming het CO2-bewust Certificaat niveau 3 behaald.

 

Hoe

In 2010 werd in Zaltbommel De Wereld van Brandwijk geopend, een nieuw milieuvriendelijk bedrijfspand met energiebesparende toepassingen. Het is gevestigd tegenover de vaste vervoerder, wat scheelt in CO2-uitstoot tijdens opslag en transport. Een speciale sealer voor het verpakken heeft de afvalproductie per kerstpakket teruggebracht van de grootte van een voetbal naar die van een tennisbal. Deze initiatieven tonen aan dat creatieve aanpassingen in de bedrijfsvoering een groot verschil maken in het terugdringen van CO2-uitstoot. Dick denkt dat deze bewustwording een olievlek is die alleen maar groter wordt.

 

Wat levert het op

Dick merkt dat klanten in toenemende mate aandacht hebben voor MVO. Vooral grote bedrijven, gemeentelijke organisaties en overheden hechten er waarde aan. “Het verbaast mij dat nog niemand binnen deze branche CO2 gecertificeerd is. Zolang wij de enige zijn, profiteren we er nog wel even van. Ik heb bijvoorbeeld nog nooit – en wij bestaan al 27 jaar – acquisitie hoeven doen. Alles komt via-via. Onze certificeringen spelen daar ongetwijfeld een belangrijke rol in." Maar nog belangrijker vindt hij de veranderingen in de interne organisatie. “De bewustwording is gewoon heel erg leuk. Als je ziet hoe gemotiveerd de mensen zijn, dat levert hoe dan ook iets op. Ook naar de klanten toe. Het komt regelmatig voor dat we de klant de keuze geven tussen een regulier en een ‘groen’ product. Vaak wordt er dan voor het groene product gekozen. Dat is pas succes!”

 

Brandwijk is partner van MVO Nederland! Lees meer over het MVO-beleid van Brandwijk Kerstpakketten en Promo.nl.

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen