Skip naar content

Antropia - klimaatneutraal vergaderen

Wat?

Klimaatneutraal vergaderen terwijl u geniet van het uitzicht over Landgoed de Reehorst. Dat kan bij het cultuur- en congrescentrum Antropia. Het centrum verhuurt zaalruimte aan de zakelijke en culturele markt en doet dit altijd vanuit een duurzaam oogpunt. Antropia is nu bijna 10 jaar klimaatneutraal en daarmee het eerste klimaatneutrale cultuur- en congrescentrum van Nederland.

pand van antropia

De huisvesting die Antropia 10 jaar geleden koos was een eerste impuls voor de duurzame bedrijfsvoering. We spreken Germien Cox van Antropia. "In het gebouw van Antropia zat eerst de Vrije Hogeschool. Op het moment dat het gebouw leeg stond, werd er eerst gekeken naar de mogelijkheden die het gebouw biedt te midden van Landgoed de Reehorst."

Waarom?

Met het gebouw wilde Antropia zo goed mogelijk bijdragen aan de natuurrijke omgeving. Er werd gekozen voor een duurzaam congrescentrum. "Vanuit deze gedachte heeft Antropia duurzaamheid verder doorontwikkeld."

Hoe?

"Antropia is dagelijks met MVO bezig. Iedereen die er een bijeenkomst boekt, compenseert voor € 0,25 per bezoeker de CO2-uitstoot. Voor de keuken halen wij zoveel mogelijk ingrediënten uit de eigen moestuin of uit de streek. We werken uitsluitend met biologische producten en kiezen bewust voor toeleveranciers die onze manier van ondernemen ondersteunen of doorontwikkelen."

Om het duurzaam reizen te promoten, heeft Antropia een speciaal contract met de NS. Hierdoor kan Antropia bezoekers retourtickets tegen een gereduceerd tarief aanbieden. Met de ligging naast het station Driebergen-Zeist probeert Antropia het voor bezoekers zo aantrekkelijk mogelijk te maken om met de trein te komen.

Daarnaast hanteert Antropia een sociaal en open beleid dat zich vertaalt in een open organisatiecultuur. "Wij vinden het belangrijk om als menselijke organisatie een afspiegeling te zijn van de maatschappij. We hebben niet alleen een divers personeelsbestand, ook mensen met een hulpvraag en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt zijn bij ons van harte welkom. Wij geven iedereen graag een eerlijke kans."

Wat levert het op?

  • Nieuwe contacten en samenwerkingsverbanden
  • Tevreden gasten
  • Geloofwaardigheid richting de gast, authenticiteit
  • Maar minstens net zo belangrijk: MVO loont. Ondanks de economische crisis is de omzet van Antropia vorig jaar met 15% gestegen!

 

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen