Skip naar content

Achmea - Zilverpool voor oudere werknemers

"Ik ben nog veel te fit om thuis te zitten!" André Ensing (1951) is deelnemer aan Achmea’s Zilverpool. Een intern uitzendbureau voor oudere werknemers die - bijvoorbeeld door fusie - boventallig zijn geworden.


Wat

Achmea-medewerkers van 57,5 jaar en ouder die boventallig raken, kunnen vanaf januari 2010 kiezen voor deelname aan de Zilverpool. Zij pakken alle soorten klussen op, voor de korte of langere termijn. André Ensing is een van de enthousiaste deelnemers: "Al 40 jaar werk ik bij Achmea, vooral in commerciële functies. Via de Zilverpool kwam ik op de ICT-afdeling terecht. Er ging een wereld voor mij open."

Hoe

"We zijn eerst het gesprek aangegaan", vertelt Josje Frietman, manager van de Zilverpool. "Waar word je gelukkig van? Waar liggen je kwaliteiten? De Zilverpool is maatwerk. Nevenactiviteiten op het CV, zoals bestuurswerk, kunnen nieuwe matches opleveren."
Driekwart van de deelnemers doet ander werk dan voorheen, zowel boven als onder het niveau van de laatst vervulde functie. "Sommige deelnemers kiezen bewust voor routinematige klussen. Om zo meer energie over te houden voor hun vrije tijd." Deelnemers met ambitie mogen gericht trainingen volgen.

Wat levert het op - voor de werknemer

"Waardering", zegt deelnemer André. "Je blijft betrokken bij de organisatie, dat is voor mij belangrijk. Ik ben lekker bezig en leer nog elke dag. En mijn salaris en pensioenopbouw lopen door."

Wat levert het op - voor de werkgever

Frietman: "We besparen op kosten, doordat we geen beëindigingsvergoeding hoeven uit te betalen. Door een ervaren Zilverpooler de klus te laten klaren, hoeven we geen dure externen in te huren.
"Voor managers is het aantrekkelijk om een Zilverpooler in te zetten. Zij betalen alleen de gewerkte uren op functieniveau. En de medewerker is al bekend met de organisatie. Dat scheelt tijd bij het inwerken. Daarnaast brengt een Zilverpooler senioriteit, ervaring en rust in een team.
"En we behouden een goede naam als werkgever; onze werknemers zijn onze ambassadeurs. Vanuit het hele land krijg ik vragen van andere werkgevers over ons initiatief. En verzoeken om presentaties te geven over de resultaten van de Zilverpool. In 9 van de 10 gevallen is de match een succes, daar ben ik best trots op!"

Achmea is partner van MVO Nederland.
Lees hier meer over het MVO-beleid van Achmea, of mail Josje Frietman, manager van de Zilverpool.

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen