Skip naar content

Officiële opening duurzaam pand TUI Nederland in Enschede

TUI Nederland 30 maart 2012
  - Partner nieuws

 

Rijswijk, 29 maart 2012 – Het nieuwe pand van TUI Nederland in Enschede werd gisteren officieel geopend door Joop Atsma, Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu en Steven van der Heijden, CEO TUI Nederland, door het symbolisch planten van een boom en het onthullen van een bijbehorende plaquette. Het pand in Enschede is een van de meest milieuvriendelijke gebouwen van het land. Van de bouw, de materialen tot klimaatbeheersing en energievoorziening; bij alles is gedacht aan duurzaamheid.

 

Blik vooruit

In de feesttent, die speciaal voor deze gelegenheid op de parkeerplaats was opgebouwd, werden de aanwezigen eerst welkom geheten en hielden Steven van der Heijden, de heer Atsma en burgemeester Peter den Oudsten toespraken. De bouw van het pand, duurzaamheid en de toekomst van Airport Twente stonden hierbij centraal.

 

Symbolische boom

In het bijzijn van circa 250 gasten plantte de heer Atsma samen met Steven van der Heijden vervolgens een plataan in het park voor het pand. Deze boom symboliseert de Zuid-Europese vakantiesfeer, maar ook zorgzaamheid, wijsheid en vreugde van geest. Begrippen die TUI Nederland graag omarmt in relatie tot het duurzame beleid van het bedrijf. Ook werd een plaquette onthuld die bij de boom is geplaatst.

 

 

 

 

Prominente gasten

Na het scheppen van de aarde en het onthullen van de plaquette, bracht de heer Atsma een champagne toast uit, samen met alle aanwezigen. Onder deze aanwezigen waren diverse prominente gasten zoals Ferdinand Fransen, degene die het merk Arke groot heeft gemaakt, Jeroen Hatenboer, wethouder gemeente Enschede, Bram Gräber, algemeen directeur van Transavia en Joop en Quirine ter Haar van Oad.Na de ceremoniële opening werden geïnteresseerde gasten rondgeleid door het pand om zelf kennis te maken met de duurzame aspecten, de bijzondere kunst en vintage inrichting van de social rooms.

 

 

Duurzaamheid centraal

Het pand van TUI Nederland in Enschede is een van de meeste milieuvriendelijke gebouwen van het land. Naar verwachting zal het pand de score 'Excellent' behalen volgens de BREEAM onderzoeksmethode, een score die slechts door een enkel Nederlands gebouw is behaald. Bij de bouw werd al rekening gehouden met het milieu; het pand is gebouwd met milieuvriendelijke en veelal recyclede materialen. Daarnaast is bij de inrichting vintage designmeubilair hergebruikt. De energiehuishouding werkt niet op gas maar op een geavanceerd systeem zonder enige CO2-uitstoot. Het systeem slaat in de zomer warmte op om het pand in de winter te verwarmen en in de winter wordt kou opgeslagen voor koeling in de zomer. In de computerruimten, waar enorme servers staan, wordt niet de hele ruimte maar alleen de computerkasten gekoeld. Verder wordt gebruik gemaakt van zonnepanelen voor het opwekken van energie en wisselen de ruimten energie aan elkaar uit. De liften gebruiken niet alleen energie maar wekken deze ook op en er wordt zuinig met water omgesprongen. Regenwater wordt opgevangen en gebruikt voor het doorspoelen van de toiletten.

 

Meer informatie: www.tui.nl

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen