Skip naar content

Eerste klimaatneutrale Euro Hockey League (EHL)

Climate Neutral... 5 april 2012
  - Partner nieuws

Het Euro Hockey League - KO16 - is als eerste Europese hockeytoernooi, klimaatneutraal. Een initiatief van de organisatie, sponsor ABN AMRO en de Climate Neutral Group, die als adviseur optrad.

ABN AMRO draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Bart van den Berg, adviseur Climate Neutral Group: “ABN AMRO is zeer gedreven om evenementen waar de bank haar naam aan verbindt een duurzaam karakter te geven. Zij zetten hiermee een voorbeeld voor andere evenementen en laten zien dat er veel - ook voor het publiek - leuke mogelijkheden zijn.”

 

Tijdens een brainstorm sessie met alle EHL partners werden mogelijkheden in kaart gebracht om het EHL te verduurzamen. Tegelijkertijd werd gezocht naar mogelijkheden om onder bezoekers bewustwording te creëren over klimaat en milieu. Piet Hein Geeris, sponsor manager bij ABN AMRO: "Het EHL is een eigentijds evenement dat graag een voortrekkersrol wil vervullen als het gaat om duurzaamheid. Ook richting haar bezoekers. We zijn gezamenlijk tot een mooi pakket maatregelen gekomen om de impact op het klimaat te reduceren en bezoekers hierbij te betrekken.”

 

Het pakket aan maatregelen bevat onder andere:
 
- Elektrische auto’s voor de officials & transport van de teams in milieuvriendelijke bussen;

- Minder papierverbruik door de inzet van e-tickets en een digitaal programmaboekje;

- Walking bins om het publiek te betrekken bij het scheiden van afval en het gescheiden afval te recyclen;

- ‘Band op Spanning’ actie voor bezoekers die met auto komen;

- Kraanwater in combinatie met ‘Join the pipe’ drinkwaterflessen;Stimuleren van leveranciers die hun transportbewegingen beperken;

- Gebruik van LED verlichting;

- Catering van lokale producten en het slimmer inzetten van servies.

 

De CO2-uitstoot die ondanks al deze maatregelen toch nog wordt veroorzaakt, wordt gecompenseerd door een investering in een duurzaam energieproject in Kenia (Gold Standard - Cooking Stoves).

 

De Euro Hockey League: 6-8 april 2012

 

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen