Skip naar content

Sectorkennis en een eigen netwerk

Het Brancheprogramma ondersteunt zowel brancheverenigingen als andere vernieuwende sectorinitiatieven en -netwerken. Een team van sectormanagers helpt de brancheorganisaties in diverse sectoren aan kennis en kunde over maatschappelijk verantwoord ondernemen. Verder is er een netwerk waarin de focus specifiek ligt op de rol van brancheverenigingen bij MVO.

Inhoudelijk op de hoogte

De sectormanager is op de hoogte van de ontwikkelingen op gebied van duurzaamheid, innovatie en MVO in de verschillende branches  binnen de sector en is daarmee een inhoudelijke gesprekspartner voor de brancheorganisatie.  Hij of zij weet wie de vernieuwers zijn, kan duiden wat de winst van MVO is, en welke ontwikkelingen van belang zijn.  Ook kan hij of zij adviseren op welke gebieden  kansen liggen voor de brancheorganisatie of haar leden.

Het Brancheprogramma is met name actief in de sectoren Food & Agribusiness en Zorg, maar ook in Bouw, Chemie en Toerisme.

Leren van elkaar

Binnen het Brancheprogramma is er een speciaal netwerk voor brancheorganisaties. Deelnemers aan dit MVO Netwerk Brancheorganisaties vinden er veel informatie en inspiratie over hun belangrijke rol in de verduurzaming van de economie. Specifieke kennis over het reilen en zeilen van een branchevereniging met de nadruk op de rol van de vereniging ten aanzien van  MVO, is in het netwerk aanwezig.  Brancheprofessionals leren er over belangrijke MVO-thema’s;  van deskundigen en van elkaar. Iedere brancheorganisatie met MVO-ambitie kan deelnemen aan dit netwerk.

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen