Skip naar content

Praktische tools - Aan de slag

MVO Nederland maakt en onderhoudt allerlei praktische tools en dossiers om u op weg te helpen. Hieronder de belangrijkste:

MVO Risico Checker: hiermee krijgt u snel en makkelijk inzicht in de MVO-risico’s in uw internationale handelsketen. Kies uw product, sector of land, en u bent binnen 5 minuten op weg. Gratis en online.

Global Compact Self Assessment: met deze assessment meet u de prestaties van uw bedrijf  op vijf hoofdonderwerpen: algemeen management, mensenrechten, arbeidsomstandigheden, milieu en corruptie. De GCA is bedoeld voor alle soorten bedrijven: groot en klein, in alle sectoren en in alle landen. Tienduizenden bedrijven gingen u voor. 

MVO-beleidstool: u vergroot uw kansen op de markt als u duidelijk kunt maken wat u precies aan MVO doet. Deze tool leidt u stapsgewijs naar een realistisch en uitvoerbaar MVO-beleid, gericht op investeringsrendement. Gebaseerd op OESO- en ISO 26000-richtlijnen, snel en eenvoudig toepasbaar.

De Ketensimulator: deze interactieve tool richt zich op ketenverantwoordelijkheid. Aan de hand van de case van meubelbedrijf Sella krijgt u dilemma’s voorgeschoteld en tips om die te tackelen. De workshop waar deze simulatie deel van uitmaakt helpt uw eigen productieketen te doorgronden en de commerciële kansen die dat oplevert te verzilveren.

De Wage Indicator helpt ondernemers met het verkrijgen van inzicht in lokale arbeidsregelgeving, CAO's, helpt bij het berekenen van een leefbaar loon. De tool geeft per land tips over het inrichten van een goed personeelsbeleid inclusief arbeidsvoorwaarden en kijkt daarbij naar de lokale situatie.

Meer praktische tools voor internationaal MVO vindt u hier.

Dossiers
Bekijk ook de dossiers die voor uw onderneming relevant zijn:

  • MVO-kansen en uitdagingen in uw bedrijfstak
  • Specifieke thema's als ketenverantwoordelijkheid, corruptie, kinderarbeid
  • MVO in bedrijfsprocessen, zoals inkoop, exporteren en communicatie
  • MVO in de productieketen van verschillende producten, bijvoorbeeld metalen, soja en hout
  • MVO in verschillende landen, zoals in India en China.

Grensverleggers
Onze Grensverleggers zijn al langer bezig met ondernemen over de grens. Op hun blogs vertellen zij hun verhalen, zodat u (en wij) van hun ervaringen kunnen leren.  

Terug naar overzicht internationaal MVO

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen