Skip naar content

Internationaal MVO

De snelst groeiende economieën ter wereld zijn vrijwel allemaal ontwikkelingslanden. Die trekken nu al meer dan de helft van de wereldwijde buitenlandse investeringen aan. Dat biedt kansen voor ondernemers die én winst willen maken én iets willen bijdragen aan een betere wereld. Dat is internationaal maatschappelijk verantwoord ondernemen. Iedereen profiteert.

IMVO is het internationale programma van MVO Nederland. Wij helpen ondernemers de grens over en hun zaken daar op een goede manier te doen. Samen met vooruitstrevende MKB’ers en experts uit verschillende sectoren vinden we nieuwe verdienmodellen, sociale innovaties en technische verbeteringen. Zo maken we handels- en investeringsrelaties financieel en maatschappelijk duurzaam.

Onze sectoren
We richten ons in eerste instantie op 4 sectoren: leer, textiel, installatietechniek/cleantech en tuinbouw. Twee aanvullende sectoren volgen in 2014.

IMVO ondersteunt de sectoren met onder meer:

•          ketenonderzoek

•          risicoanalyses

•          multimediale communicatie

•          duurzame handelsmissies naar ontwikkelingslanden

•          veranderprojecten, zoals nieuwe gedragscodes en benchmarks.

Ons aanbod
Naast sectorspecifieke ondersteuning kunnen MKB’ers in het IMVO-programma ook gebruik maken van:

Het Grensverleggers-platform: hier leest u de persoonlijke verhalen van Nederlandse ondernemers die al succesvol zijn met MVO in ontwikkelingslanden.

Duurzame handelsmissies van Sustainable Match.

De MVO Risico Checker waarmee ondernemers gratis en online een risicoanalyse voor hun handelsketen kunnen uitvoeren.

De IMVO-vouchers voor een bijdrage aan advieskosten over IMVO.


MVO Nederland is partner van www.ondernemeninontwikkelingslanden.nl. Het IMVO-programma wordt gesteund door het ministerie van Buitenlandse Zaken.

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen