Skip naar content

Vliegende start voor De Normaalste Zaak

11 december 2012

70 bedrijven maken zich sterk om mensen met een beperking of een andere afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven in hun bedrijf. Op donderdag 20 september werd het nieuwe werkgeversplatform De Normaalste Zaak gelanceerd. Het netwerk is een initiatief van MVO Nederland, Start Foundation en werkgeversvereniging AWVN.

NS wil leren van MKB

Merel van Vroonhoven, lid van de Raad van Bestuur van NS, liet bij de start van De Normaalste Zaak weten dat het verre van simpel is om bij een bedrijf met ruim 26.500 medewerkers iemand die blind is of in een rolstoel zit in te passen in het reguliere proces. Maar NS doet het wél. Van Vroonhoven: "We zijn allemaal anders, maar wel allemaal gelijkwaardig.” NS hoopt binnen het platform vooral te kunnen leren van de ervaringen van de MKB’ers en die vervolgens te vertalen naar toepassing op grootschalig niveau.

Overheid vraagt om signalen

Dr. Bernard ter Haar, directeur-generaal Participatie en Inkomenswaarborg bij het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW), riep De Normaalste Zaak op om de overheid signalen te blijven geven wanneer dingen niet goed lopen. Ter Haar: “De neuzen bij de werkgevers staan in een goede richting. Maar het systeem is een soort olietanker die slechts langzaam draait. De Normaalste Zaak kan helpen om die tanker de goede kant op te krijgen.”

Handtekeningensessie

De aftrap van het initiatief vond plaats met een handtekeningensessie  bij de International Innovation Company in Delfgauw. Onder de 70 ondertekenaars bevonden zich kleine en middelgrote MKB-bedrijven, maar ook Ahold, NS, McDonald’s en Rabobank Nederland. Met elk bedrijf worden afspraken gemaakt over hun ambities en prestaties om mensen met een arbeidsbeperking aan het werk te helpen.

Meer weten?

www.denormaalstezaak.nl
@normaalstezaak

Lees meer over goed werkgeverschap en HR

Ga naar het persbericht

www.facebook.com/mvonederland

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen