Skip naar content

PostNL koopt MVO Nederland-partner Valid Express

11 december 2012

PostNL heeft vorige maand koeriersbedrijf Valid Express overgenomen. Valid Express heeft veel arbeidsgehandicapten in dienst en is partner van MVO Nederland. Oprichtster Nicolette Mak zegt in PostNL een moederbedrijf gevonden te hebben dat Valid Express verder kan laten groeien.

“Ik ben heel blij!”, zegt Mak over de overname. “Dit is een enorme stap voor sociaal ondernemerschap in deze branche. PostNL heeft het geld om Valid Express verder te laten groeien en zal niet met het businessmodel knoeien. De werknemers zijn dus in veilige haven.”

Mak richtte Valid Express op in 1999 om werk te creëren voor haar invalide broer. Hij werkte anderhalf jaar bij het koeriersbedrijf. Inmiddels heeft Valid Express 60 mensen in dienst, bij vestigingen in Amsterdam, Den Haag/Rotterdam en Utrecht. Valid Express heeft ruim 600 klanten.

Maatschappelijke ambitie

Valid Express zal voortaan vallen onder PostNL Pakketten. Algemeen directeur Gerrit Mastenbroek is blij met de overname. “Hiermee kunnen we de pakketten nog sneller bezorgen en geven we verdere invulling aan onze maatschappelijke ambitie", stelde hij eerder.

Mak blijft op verzoek van PostNL de komende 3 jaar betrokken bij Valid Express als strategisch adviseur. Ook zal ze spreekbeurten blijven houden over het ontstaan en de strategie van Valid Express. Daarnaast wil ze meer tijd gaan besteden aan haar gezinsleven: “mijn échte kinderen”.

Groot compliment

MVO Nederland-directeur Willem Lageweg noemt de overname van Valid Express een groot compliment voor oprichtster Nicolette Mak. “Hiermee voegt Valid Express zich in het rijtje Ben & Jerry’s en The Body Shop. Ook die bedrijven werden overgenomen nadat ze bewezen hadden dat het in hun sector echt socialer en duurzamer kan.”

Bekijk de website van Valid Express.

Lees meer over participatie van met mensen met een (arbeids)handicap in ons webdossier.

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen