Skip naar content

Opening academisch jaar: duurzame business modellen versnellen

26 september 2012

Weet u waar de koplopers in duurzaam ondernemen vandaan komen? Wat is hun geheim? Wat maakt dat zij steeds succesvoller zijn in hun business? Hoe duurzaam is úw businessmodel? Daar ging de opening van het duurzaam academisch jaar van de MVO Nederland Academie (24 september) over.


Business accelerator

Glenn van der Burg (programmamanager People) en Michel Schuurman (programmamanager Planet) gaven een MVO-update aan de aanwezige partners en hun introducés. Daarna gingen zij uiteen in groepen om te werken aan een voorproefje van een nieuw product van de Academie: de ´Business accelerator´. Hierin laten bedrijven elkaar zien hoe maatschappelijk verantwoord opereren en bedrijfseconomisch rendement in hun bedrijven twee kanten van dezelfde medaille zijn.  


Nieuwe opleidingen en maatwerktrajecten

Een duurzaam business model is het beste bewijs om de crisis te bedwingen. En dit stelt andere prioriteiten aan vakmanschap, leiderschap, ondernemerschap en innovatiekracht van de mensen in uw organisatie. De MVO Nederland Academie biedt ook in 2012/2013 diverse open opleidingen en maatwerktrajecten om te versnellen in duurzame business. Zo bouwen wij met de Academie verder aan MVO Nederland als ondernemende publiek-private organisatie.


Even voorstellen: het nieuwe hoofd
Met de start van het nieuwe academische jaar kent de Academie ook een nieuw hoofd, Tjeerd Willem Hobma. Eerder was hij directeur van Conclusion Energy Consultants, en oprichter en directeur van het Instituut voor Duurzame Mobiliteit voor BOVAG en RAI Vereniging. Daarvoor was hij ontwerper van executive leertrajecten in duurzaam innoveren bij TSM Business School.  En als universitair hoofddocent aan ITC van de Universiteit Twente en aan de Vrije Universiteit was hij wereldwijd actief in onderwijs en onderzoek in duurzame ontwikkeling.

Tjeerd Willem Hobma

Netwerken is het nieuwe leren

“Mijn achtergrond in wetenschap en bedrijfsleven wil ik inzetten om collega´s in MVO Nederland te inspireren om voortdurend zelf het voortouw te nemen in de stapsgewijze verbetering, maar soms ook radicale vernieuwing, van producten van de Academie. Dit vereist soms moedige keuzes te maken in ongewisse richtingen en het voortdurend leveren van topkwaliteit. Maar het allerbelangrijkst is natuurlijk dat ik graag met bedrijven verken hoe wij hun organisatie verder kunnen helpen. Samen met bedrijven willen wij verder groeien in kennis delen en kansen verzilveren in duurzaamheid. Immers, netwerken is het nieuwe leren”, aldus Hobma.


Meer informatie

Wilt u meer weten over het aanbod van de MVO Nederland Academie? Neem een kijkje op de website of neem contact op via academie@mvonederland.nl of 030-2305607.

 

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen