Skip naar content

Online scan helpt food- en agri-ondernemers

11 december 2012

Food- en agri-ondernemers kunnen vanaf nu online toetsen hoe maatschappelijk verantwoord ze ondernemen met een online duurzaamheidsscan. LEI Wageningen UR ontwikkelde deze scan samen met MVO Nederland.

Met de resultaten kunnen de ondernemers aan hun afnemers laten zien welke duurzame keuzes ze in hun bedrijfsvoering maken. De tool is in twee varianten gratis beschikbaar voor iedere ondernemer in de sector: een quickscan en een uitgebreide duurzaamheidsscan.

Duurzamer dan gedacht

Veel boeren en tuinders werken al aan maatschappelijke thema’s als biodiversiteit, klimaat, waterkwaliteit en werkgelegenheid, maar dat is niet altijd goed zichtbaar.

De duurzaamheidsscan van het LEI biedt ondernemers een online instrument om te toetsen én te laten zien hoe maatschappelijk verantwoord zij ondernemen.

Start en vervolg

De scan bestaat uit 2 onderdelen. De quickscan geeft ondernemers een snelle reflectie op eigen handelen met vragen over 23 thema´s. De quickscan geeft ook aan welke thema’s prioriteit zouden moeten krijgen.

Daarna staat de deur open naar de uitgebreide duurzaamheidsscan. Die is geïnspireerd door ISO 26000, de internationale richtlijn voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

MVO Nederland

Ondernemers die verder willen werken aan hun duurzame bedrijfsvoering, zich willen onderscheiden en meer kennis over MVO willen opdoen, kunnen hiervoor terecht bij MVO Nederland.

Lees bijvoorbeeld onze Transparantiekrant, met achtergrondinfo, tips en praktijkverhalen over MVO-communicatie.

Op het blog Grensverleggers kunt internationale praktijkvoorbeelden lezen over MVO in de food- en agribusiness.

LEI Wageningen UR

Het LEI doet sociaal-economisch onderzoek en is de strategische partner voor overheden en bedrijfsleven op het gebied van duurzame- en economische ontwikkeling binnen het domein van voeding en leefomgeving.

Meer informatie is te vinden op www.wageningenur.nl/lei.

Naar de scans

Kijk voor de quickscan op http://www.mvonederland.nl/questionnaire/view/10

De uitgebreide scan vindt u op http://www.duurzaamheidscan.nl

Meer informatie over MVO in de food- en agribusiness vindt u op www.mvoindeagribusiness.nl

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen