Skip naar content

Nieuw seizoen 'Grensverleggers' van start

11 december 2012

Hoe omzeil je een trage ambtenaar in Ethiopië? Hoe vind je goede medewerkers in Kenia? Wat doe je als je meloenen blijven hangen bij de Colombiaanse grens vanwege een drugscontrole? 9 Nederlandse MKB-ondernemers bloggen in een nieuw seizoen Grensverleggers over hun ervaringen in het buitenland.

We volgen een half jaar lang onder andere Dirk Terwel, een zeepproducent in de Palestijnse gebieden, Teus Visser, een verwerker van cashewnoten in Burkina Faso en  Maarten Verbruggen, een fabrikant van zonnepanelen in Bangladesh.

De dilemma’s en verrassingen die ze tegenkomen zijn vaak uniek, maar soms ook opvallend gelijk. De avonturen van de ondernemers zijn te volgen op grensverleggers.nl, via Twitter (@grensverleggrs) en op Facebook.

Teus Visser, TDG (Trade Development Group): "Je ziet veel Nederlandse ondernemers in Afrika dezelfde fouten maken."

De beste stuurlui

In dit tweede seizoen staan de Grensverleggers er niet alleen voor. Een groep specialisten staat de ondernemers bij met praktische tips en hun persoonlijke netwerk. Ook zij zijn te volgen op het Grensverleggers-platform. U kunt zelf vragen aan ze stellen op de website: www.grensverleggers.nl.

Bob van der Bijl, NABC: "Ik heb een netwerk met 2.000 mensen die betrokken zijn bij ondernemen in Afrika. Dit is een prachtige manier om mijn contacten, kennis en ervaringen te delen."

Nederlandse MKB-ondernemers in het buitenland

Steeds meer Nederlanders zien het avontuur en de mogelijkheden van ondernemen in Afrika, Azië en Latijns Amerika. Landen met veel kansen maar ook eigen (ongeschreven) spelregels. De successen en briljante mislukkingen van 9 Grensverleggers bieden antwoorden op uw eigen vragen over ondernemen ‘in den vreemde’.

Grensverleggers Els van Naturespride en Maarten van DeltaDesh zijn zaterdag om 10.30 te horen op BNR Duurzaam.

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen