Skip naar content

MVO Nederland beloont toppers in rubber en kunststof

11 december 2012

Duurzame autobanden, biologisch afbreekbare vuilniszakken en piepschuim gemaakt van restafval. Alledrie voorbeelden van innovaties in de rubber- en kunststofindustrie in eigen land. En alledrie kanshebbers voor de PRIMA-Ondernemen Award.Aan de jury, onder leiding van Willem Lageweg van MVO Nederland, de taak om de gouden, zilveren en bronzen award uit te delen. En voor het eerst mag ook het publiek meebeslissen.

De kanshebbers
De genomineerden zijn: Apollo Vredestein, DSM Composite Resins, Mauser, Omefa, PolyProducts, Sphere Nederland, Stramit, Van der Windt Verpakking en voestalpine Plastics Solutions.

MVO Nederland hielp de negen bedrijven uit een lijst van 35 te selecteren. Zij verdienen hun plek op basis van hun bedrijfsstrategie, de organisatie en natuurlijk de producten. Speciale aandacht ging dit jaar naar innovaties in de circulaire en biobased economie.

Lidmaatschap MVO Nederland
PRIMA staat voor 'PRijs Innovatief MAatschappelijk verantwoord ondernemen'. De NRK, de Federatie Nederlandse Rubber- en Kunststofindustrie, looft de prijs elke twee jaar uit aan de meest innovatieve en duurzame ondernemingen in de branche. De drie winnaars (goud, zilver en brons) kunnen rekenen op een jaar gratis lidmaatschap van MVO Nederland. 

Stemmen voor de Publieksprijs
In negen korte filmpjes stellen de genomineerden hun bedrijf en hun duurzame innovaties voor. Handig voor de jury, maar ook voor u: want dit jaar valt voor het eerst ook de Publieksprijs te winnen, op basis van stemming via de NRK-website. Het bedrijf met de meeste stemmen wint de 4e award, de Publieksprijs. De NRK maakt de prijswinnaars op 17 januari bekend.

'Gedurfd ondernemerschap'
In de vorige editie van de PRIMA-Ondernemen Award kwam NPSP Composites als beste uit de bus. De jury beloonde het bedrijf voor de "hoogwaardige toepassing van biohars en natuurvezels, samen met de solide organisatie en gedurfd ondernemerschap."

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen