Skip naar content

Lezersaanbieding: Duurzaamheid stap voor stap – in de praktijk

26 september 2012

“Het verduurzamen van een organisatie is een reis, een lange reis, met vele tussenstations”, aldus Willem Lageweg, directeur van MVO Nederland. Een reis waarbij successen en tegenslagen, die gedeeld en gevierd worden, elkaar afwisselen.

 

In het boek ‘Duurzaamheid stap voor stap – in de praktijk’, van Marguerite Steenwijk, delen inspirerende mensen en organisaties hun visie op duurzaamheid. Van duurzame koplopers tot nieuwkomers. Aan het woord zijn onder andere: Willem Lageweg, De Groene Zaak, VolkerWessels en Toletto. Het werk bevat daarnaast diverse handvatten voor organisaties die succesvol willen verduurzamen en zich oriënteren op de manieren waarop zij dit kunnen doen.

Succesvol verduurzamen

Volgens Willem Lageweg ligt het geheim van een succesvolle duurzame onderneming in de kernwaarden van het bedrijf. Een bedrijf dat fatsoenlijk zakendoet, creëert een gezonde samenhang tussen de 3 P’s (people, planet en profit). Lageweg benadrukt daarnaast de rol en waarde van de kennisnetwerken van MVO Nederland op het gebied van duurzaamheid. “Binnen de netwerken delen bedrijven hun kennis en leren zij van elkaar. Op deze manier komen zij tot een breed gedragen en onafhankelijke definitie van duurzaamheid.” 

Lezerskorting

Benieuwd naar hoe u uw organisatie stap voor stap kunt verduurzamen? Voor de lezers van de MVO Nederland nieuwsbrief geldt een speciale aanbieding. U kunt het boek nu bestellen van € 27,75 voor maar € 19,95.

Bestel hem hier

Terug naar hoofdnavigatie

Samen veranderen